УС опен: Ана као фурија до 2. кола!

Ана Ивановић пласирала се у друго коло УС опена, победом над Алисон Риске са 6:3, 6:0 после 62 минута игре, па ће се у наредној рунди састати са Каролином Плисковом.

Тенис 26.08.2014 | 18:32
УС опен: Ана као фурија до 2. кола!

У понедељак је Јелена Јанковић победила Бојану Јовановски, у уторак око 22.00 ће Александра Крунић играти против Пољакиње Питер, док се Ана Ивановић на старту састала са Риске, коју је победила у једином досадашњем дуелу, ове године у Окленду.

Ана је прва сервирала, Американка узела прва два поена, а затим и искористила прву брејк шансу, да би јој се наша тенисерка реванширала за изједначење. То је био и почетак њене серије, после сигурног сервиса, сломила је отпор Риске после четврте брејк лопте за 3:1, а низ се наставио до петог узастопног гема. Тек онда је успела да узврати Американка, али прекасно да би спречила Анино освајање првог сета.

И други је почео брејком, али овај пут, у Анину корист. Иако је мало недостајало да јој Риске узврати после вођства од 40:0, Ивановићева је сјајном серијом од пет поена трасирала пут ка победи. Превише је снаге Риске трошила при сервису, што је Ани омогућило да уз њене грешке у разменама удараца дође до убедљивог вођства од 3:0. Спектакуларним поеном окончала је пети гем, па је сервирала за меч, оставивши на "нули" противницу у другом сету.

На мечу, имала је 16 винера наспрам седам противнице, а направила је неизнуђену грешку мање од Риске (17). У наредном колу, Ивановићева ће играти против Каролине Плискове, са којом се до сада није састајала.

Коментари / 0

Оставите коментар