Бањалучка Топлана иде у закуп!?

Власти града Бањалука никако да пронађу начин на који ће ријешити проблем функционисања Топлане у овом граду.

Република Српска 25.08.2014 | 17:31
Бањалучка Топлана иде у закуп!?

Након што је донесена Одлука да Топлана иде под концесију сада је град ближе одлуци да Топлану да у закуп. У међувремену градска скупштина је на одмору и није извјесно да ли ће прије октобра расправљати о Топлани.

Када је у питању судбина бањалучке Топлане зна се само да се ништа не зна. Након што је Град Бањалука донио Одлуку да Топлана иде под концесију а та Одлука према свему судећи неће бити реализована град се окренуо давању Топлане у закуп иако је закуп у марту проглашен мање добрим ријешењем од концесије.

Градоначелник је до десетог јула требало да објави позив за додјелу концесије, до двадесетог септембра требала је да буде донесена одлука о додјели концесије а до десетог октобра требало је да буде потписан Уговор о концесији. Незванично од свега се одусатало и иде са давањем Топлане у закуп. Градоначелник, Слободан Гаврановић је на годишњем одмору, и то је једино што су нам званично рекли у градској управи.

Незванично од концесије се одустало јер нису ријешени имовински односи. Концесионар је према Одлуци требало да преузме обавезу улагања у систем и мрежу закупац према свему судећи неће имати те обавезе јер ће само располагати топлотном енергијом.

То је главна замјерка опозиције.

„Када је у питању закупац он би могао само да преузме испоруку топлотне енергије и да диктира цијену енергије“, каже одборник у Скупштини Града Бањалука Зоран Талић.

Топлана је, сазнајемо, ове године губитак повећала за пет милиона. Акумулирани губитак тако је премашио шесдесет. Невјероватно али према доступним информацијама није планирано одржавање градске скупштине прије октобарских избора. Предсједник скупштине града Будимир Балабан у неколико наврата није одговарао на позиве.

У међувремену, Влада Српске када је у питању бањалучка Топлана упорно и константно ћути иако је за вријеме док је Топлана била у власништву Владе направљен највећи дуг овог јавног предузећа.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

тацка

25.08.2014 17:04

Гаврановиц и његов сеф Радмановиц унистили Бањалуку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

25.08.2014 20:41

Заборавио си и Драгољуба Давидовића. И Додика. И сав тај СНСД, ДНС, СП којег се у овом граду нашло. Не да их треба скинути с власти него протјерати из овог града.

ОДГОВОРИТЕ