Богдан: Изгинућемо на СП!

Једна од највећих узданица кошаркашке репрезентације Србије Богдан Богдановић истиче да је најважније да тим "изгине и остави срце" на СП.

Кошарка 25.08.2014 | 17:30
Богдан: Изгинућемо на СП!

"Орлови" у последњој провери пред Мундобаскет поражени од Новог Зеланда у Пиониру 102:96, а успут су се сукобили селектор и играч.

"Размишљам овако, поштено, ако тамо изгинемо, оставимо срце, нико ништа неће да нам замери, без обзира на резултате", рекао је Богдановић за "Спорт".

Љубитељи кошарке у Србији никад неће испратити национални тим на неко велико такмичење без наде у медаљу.

"Тако се чини са трибина, или покрај телевизора када си "само" навијач. Поштујем ту велику жељу, па нормално да је сви имамо негде дубоко у души, али... Када "радиш" на терену, онда видиш колико је то далеко, а тек колико мало понекад зафали за срећу. Када играш, схватиш да није нимало лако да се максимално спремиш, од игре, улоге до тела. Најлакше је рећи - медаља, то најмање кошта, али...", истакао је Богдановић.

Србију очекује веома тешка група са домаћином Шпанијом, европским прваком Француском, тимом препуним НБА звезда Бразилом, Египтом и Ираном.

"Не бих волео да будемо четврти. Лепота великих такмичења је баш у изненађењима. Има оних који лоше почну, па се после активирају и обрнуто. А у Шпанији је и другачији систем, једна страна костура односно две групе се "врте" међусобно до финала, ма биће ту дешавања за инфаркт", рекао је Богдановић.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Књаз Милос

26.08.2014 14:26

Кад поцну овако говорити, онда сам сигуран да нецемо добро проци на СП...

ОДГОВОРИТЕ
Name

немања

26.08.2014 18:00

ајмо брацо

ОДГОВОРИТЕ