'Развели' се Партизан и Визура

Немогуће је више у клуб улагати из сопственог џепа. Од својих пара сам финансирао мушки и женски тим, сада више нисам у могућности, каже Зоран Радојичић, творац прошлосезонске титуле шампиона Србије.

Остали спортови 22.08.2014 | 14:50
'Развели' се Партизан и Визура

После освојене титуле у женској Суперлиги и полуфинала у мушкој, Партизан Визура се после годину дана враћа на почетну позицију. Дакле, у наредној сезони „ајкулице” ће у Лиги шампиона да наступе са именом Визура. Разлог су – финансије. То је за “Спорт” потврдио први човек Визуре Зоран Радојичић.

- Визура и Партизан ће да искористе сваку шансу да буду заједно. Улагали смо, и господин Голијанин и ја, а на крају нисмо добили ништа. Треба да играмо Лигу шампиона, а два милиона динара да добијемо тек у јуну. Од којих пара да платим одлазак у Турску на гостовање Вакифбанци, европском великану? - огорченим тоном каже Зоран Радојичић.

Човек који је створио Визуру истиче да не може више сам да све финансира.

- Градски секретаријат нам је ускратио право на нашу халу! То по закону није правилно и уколико бисмо тужили секретаријат, добили бисмо спор на суду. Када смо почели припреме 11. августа, звали су ме и питали у којој хали ћемо да тренирамо!?

Финансијски издаци су превелики за клуб.

- Немам спонзора. Сами смо плаћали струју и воду, из свог џепа. Нико од локалне самоуправе нам није понудио помоћ. На неки начин, ко у држави направи неки велики резултат, кандидат је за гашење. Стварали смо услове себи да играмо и да будемо реномиран клуб, а као да смо кажњени због тога.

Оно шта многе занима је, у ком саставу ће Визура наредне сезоне у Лигу шампиона...

- Играчки кадар би требало да остане исти. То су сјајне девојке, а исто важи и за играче Партизана. Не можемо да плаћамо и стручни штаб колико смо до сада, тако да је ово логично решење. Ја сам рођен са грбом Партизана, као и мој пријатељ Ненад Голијанин, али немогуће је више у клуб улагати из сопственог џепа. Од својих пара сам финансирао мушки и женски тим, сада више нисам у могућности – закључио је Зоран Радојичић, творац прошлосезонске титуле шампиона Србије у женској конкуренцији.

Радојичић је објаснио „токове новца”...

- По обавезном уговору играч мора да добије 300 евра месечно. Ако се на то додају плате стручног штаба, плус трошкови, долазимо до цифре од 150.000 евра за десет месеци које морамо да платимо. Одакле? - пита се Радојичић.

Коментари / 0

Оставите коментар