Нови Град доживљава губитке због границе

Начелник општине Нови Град Сњежана Рајилић изјавила је да привреда ове општине трпи огромну штету због затварања граничног прелаза са Хрватском за робни промет.

Босна и Херцеговина 22.08.2014 | 12:21
Нови Град доживљава губитке због границе

"Имали смо могућност увоза дрвних сортимената без прегледа фитосанитарног инспектора и извоза, пре свега, песка и других камених агрегата, а сад превозници морају да прелазе више од 280 километара до прелаза у Градишци" рекла је Рајилићева.

Она је навела да је општина Нови Град на све релевантне адресе упутила дописе са подацима о оправданости и потреби отварања прелаза за робни промет.

"Према информацијама којима располажемо, Хватска још није формирала свој део тима међудржавне комисије", рекла је Рајилићева.

Она је истакла да је затварање прелаза утицало на пад индустријске производње, будући да су дрвопрерађивачи око 50 одсто дрвних сортимената увозили из Хрватске, а то им више није исплативо након повећања трошкова превоза и због чекања на Граничном прелазу Градишка.

Гранични прелаз у Новом Граду за робни промет затворен је од 1. јуна прошле године, након уласка Хрватске у Европску унију.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

војкан нови

22.08.2014 15:39

Лицемјерство Сњезане и њених патуљака у тој комисији.

ОДГОВОРИТЕ