Зашто се Сеск не врати у Арсенал?

Занимљиво објашњење Арсена Венгера поводом одлуке да не активира опцију куповине Фабрегаса.

Фудбал 22.08.2014 | 10:09
Зашто се Сеск не врати у Арсенал?

Био је сервиран као на тацни, али је шеф рекао „нека, хвала“ и вероватно разљутио део навијача Арсенала који се очекивали да опет у дресу Тобџија виде Сеска Фабрегаса. Доскорашњи универзалац Барселоне је овог лета потписао за Челси, али тек пошто је Арсен Венгер решио да не искористи право прече куповине и врати шпанског репрезентативца на Емирате.

Јавност у Енглеској била је изненађена таквом одлуком, имајући у виду његових 57 голова на 303 меча за Арсенал, међутим, француски стручњак је тај који се пита о свему и, кажу, зна шта ради.
„Не жалим што нисам искористио опцију да вратим Сеска. Више жалим што је први пут отишао од нас“, изјавио је Венгер. „Било му је тешко кад је одлазио, али временом прихватите да је морао да оде у друге клубове“.

На Фабрегасовом месту сад игра Арон Ремзи, за кога Професор тврди да може да игра и боље него Шпанац.
„Добра ствар у животу је чињеница да кад један играч оде, други заузме његово место. Арон је млађи од Сека, а по потенцијалу који поседује можемо да добијемо више од њега у будућности“.

Арсенал је током лета довео Алексиса Санчеза, Калума Чемберса, Давида Оспину и Метјуа Дебушија, но то изгледа да није крај активностима у прелазном року, јер Венгер најављује још једно појачање.
„До краја прелазног рока отворени смо за све могућности, које би могле да да ојачају нашу дефанзивну линију и по бројности и по квалитету“, додао је тренер Арсенала.

Коментари / 0

Оставите коментар