Нефчи дао 4 гола, изгубио са 3:2 од Партизана!

Нефчи водио са 2:0 и бацио црно-беле у нокдаун, али је Парни ваљак на крају остварио минималан капитал уз два аутогола ривала и лоб Грбића.

Фудбал 22.08.2014 | 09:41
Нефчи дао 4 гола, изгубио са 3:2 од Партизана!

Какав луд меч у Хумској и победа Партизана која ће се сигурно памтити! Не по лепоти и знању, већ по драми каква одавно није виђена. Туга, бес, нада, олакшање, екстаза! Тако се мењало расположење Партизанових навијача вечерас. Нефчи је режирао меч за незаборав, а Партизан је на крају искористио све азербејџанске поклоне и славио 3:2 у првом мечу плеј-офа за Лигу Европе. Тријумф који Партизану даје наду да ће играти у Лиги Европе и тријумф који је вратио неке дугове од Лудогореца.

Иако никада слабији у последњих пар година, Нефчи је Партизану режирао језив почетак меча. Без најбољег играча Саше Илића у првој постави са очајним Нинковићем, црно-бели су доживели два нокдауна за првих 17 минута. Оба пута је Бразилац Круз кажњавао скамењену одбрану Партизана. Први пут после мајсторског центаршута Вобеја, други пут нпосле корнера Абдулајева и очајне реакције Партизанове дефанзиве. Шок у Хумској је био употпуњен са два невероватна промашаја Партизановог талента Николе Нинковића.

Грозних 0:2 на семафору је изазвало и пражњење високе волтаже са трибина. Са источне и западне трибине се сручила лавина погрдних скандирања и порука управи Партизана, чији појединци су хватали маглу из свечаних ложа. Орило се Хумском: „Управа напоље!!!“

Док су челници бежали, играчима је остало само да се присете Лудогореца и покушају да режирају чудо. И успели су у томе! Уз свесрдну помоћ играча Нефчија. Почела је да се топи предност Азера. Круз је и трећи пут затресао мрежу, али овога пута Стаменковићеву. Пред одлазак на велики одмор, Петар Грбић је потпуно вратио Партизан у игру. Везиста црно-белих је избегао офајд замку и са неких 20 метара од гола Нефчија префињеним лоб ударцем пребацио мету Гробара. Партизан је добио инфузију, избегао нокаут и од потенцијалне катастрофе извукао обећавајућу ситуацију.

После лудог првог полувремену, уследило је нешто мирнијих других 45 минута у којима је Азерима ушла вода у уши. Лазовић је пропустио зицер, а онда је дошао још један поклон Нефчија. После Лазовићевог центаршута, Јунушаде је неспретном интервенцијом натерао Стаменковића да и по четврти пут вади лопту из мреже. Екстаза на југу, али и још јачи повици против управе Партизана са источне и западне трибине.

Висио је гол Нефчија до краја меча, тражио је Партизан и четврти гол, али га није нашао. Лазовић је пропустио још једну сјајну прилику у надокнади времена, али овога пута је Стаменковић био на висини задатка. Коначних 3:2 је ипак диван поклон какав би сваки Партизанов навијач прихватио да му је понуђен у 20. минуту меча.

Партизан на Кавказ путује са залихом од плус један, али какве све партије су пружали црно-бели од почетка сезоне, то не делује као неки велики капитал. Поготово ако се нешто не затегне у последњој линији...

Коментари / 0

Оставите коментар