Потера за Стефаном Шћеповићем!

Велика конкуренција за довођење српског нападача из Хихона, чека се да Шпанци попусте.

Фудбал 22.08.2014 | 09:27
Потера за Стефаном Шћеповићем!

На фудбалској пијаци влада јагма за Стефаном Шћеповићем! У Србији оспораван, у Шпанији изузетно цењен због сјајне дебитантске сезоне, српски нападач је мета многих европских клубова. До краја фудбалске пијаце је остало још десет дана и готово је извесно да ће Шћеповић променити средину јер је добрим играма у Хихону показао да је зрео за неки јачи изазов.

Према последњим информацијама угледног шпанско Аса и још неколицине шкотских медија, Селтик је Спортингу понудио три милиона евра за Шћеповића. Иако је шпански клуб раније тврдио да неће пустити Шћеповића за мање од пет милиона евра (одбијена Ајнтрахтова понуда од два и по милиона евра), тешко је веровати да ће Спортинг одолети с обзиром на финансијску кризу у клубу. У случају да се Селтик пласира у Лигу шампиона, Шћеповић сигурно долази у Глазгов јер неће бити проблем ни да се понуда појача.

Међутим, није Селтик једини који жели Шћеповића. Вердер и ПСВ Ајндховен су дуго времена показивали интересовање за старијег од браће Шћеповић и неће се повући из трке. Очекује се да изједначе или надјачају понуду шкотског шампиона.

Шћеповић је већ рекао руководству Спортинга да нема намеру да остане у Хихону и они су свесни да много ризикују ако одбију уносне понуде. Понуда Селтика и интересовање Немаца и Холанђана значи и да Леванте, Алмерија и Рајо Ваљекано који су се такође распитивали за Србина немају шансе јер не могу финансијски да парирају конкуренцији.

Спортинг полако већ ради на довођењу замене и успостављени су преговори са Генчлербирлигијем за Дејана Лекића. Он је прошлу сезону провео у Хихону као позајмљен играч турског клуба, овога лета се вратио у Анкару, али тренер не рачуна на њега. С обзиром да му је остало још годину дана уговора, Турци ће вероватно пристати да га продају Шпанцима.

Коментари / 0

Оставите коментар