Србија разматра обраћање ЕУ

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да ЕУ од Србије тражи да државним мерама не подстиче извоз на штету ЕУ, што ће влада пажљиво размотрити.

Србија 21.08.2014 | 22:32
Србија разматра обраћање ЕУ

"Србија није ни уводила било какве посебне мере којима би подстицала такве активности. Ми ћемо пажљиво размотрити то обраћање ЕУ и о томе ће влада заузети став", рекао је Дачић.

Дачић се осврнуо и на сутрашњи састанак са немачким колегом Франк-Валтером Штајнмајером, са којим ће, како је навео, разговарати о прикљуцењу Србије Европској унији.

"За Србију је веома важно да до краја године отвори нека поглавља и став Немачке ће о томе, без обзира што ЕУ чини 28 држава, бити један од пресудних", рекао је Дачић.

Он је навео да ће Немачку свакако интересовати планирано постепено усаглашавање српске спољне политике са спољном политиком ЕУ, као део процеса европских интеграција.

Демарш ЕУ Србији стигао је данас у Владу Србије, потврђено Бети и Тањугу у Влади Србије. У Бриселу нема потврде да је Београду упућен званични демарш.

Извори у ЕК Бети су пренели да се "не зна шта је српски премијер Александар Вучић имао на уму" кад је најављено да ће одговорити на "демарш ЕУ Влади Србије".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Збогом ЕУ, чини ми се

21.08.2014 21:24

Прије ће бити да је Вучићева опција другар шеик а не ЕУ. КОме још треба ЕУ. Никоме ко има богата другара.

ОДГОВОРИТЕ