Нема измјене трасе гасовода

Припреме за градњу српске дионице гасовода "Јужни ток" теку по плану и рано је да се спекулише о било каквим новим потенцијалним трасама, речено је у "Гаспрому".

Србија 21.08.2014 | 19:02
Нема измјене трасе гасовода

"Рано је да се спекулише о потенцијалним новим трасама `Јужног тока`, јер су разговори о регулаторним питањима пројекта на разним локалним и европским нивоима још у току", поручено је из "Гаспрома", преносе београдски медији.

Одговарајући на питање да ли постоји могућност да "Јужни ток" заобиђе Србију, из "Гаспрома" су поручили да је траса одабрана након детаљног геолошког, геофизичког и економског истраживања.

Из "Гаспорма" наводе да се одабрана траса показала као најодрживија према комерцијалним, еколошким, социо-економским и техничким критеријумима.

Поједини српски медији, позивајући се на руски портал "Поглед", пренијели су да би гасовод "Јужни ток", умјесто кроз Бугарску и Србију, могао да иде преко Турске и Грчке, ако Софија настави да омета изградњу.

Бугарско Министарство за економију и енергетику одлучило је да сви радови на пројекту гасовода "Јужни ток" буду обустављени све док пројекат не буде у потпуности усаглашен са европским прописима.


Коментари / 0

Оставите коментар