Шкељић: Притисак партијске полиције

Центар јавне безбједности Бањалука поднио је Окружном тужилаштву извјештај против начелника општине Кнежево Бора Шкељића због сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења и повреда основних права радника.

 

Република Српска 22.08.2014 | 09:01
Шкељић: Притисак партијске полиције

Шкељића сумњиче да је, као начелник општине Кнежево, прекорачио границе својих овлаштења и донио одлуку којом се од 29. новембра 2012. до 30. јула 2013. године смањује плата запосленим у овој општини.

Овом одлуком, која је у супротности са прописима Републике Српске, нанесена је штета запосленим у административној служби општине Кнежево, саопштено је из Центра јавне безбједности Бањалука.

Реагујући на извјештај Окружног тужилаштва, начелник општине Кнежево Боре Шкељић у изјави за БН ТВ каже да је смањење плата запосленима било неминовно.

"Прошла власт је задужила општину за 17,5 милиона марака и ми смо као мјере које би регулисале ту ситуацију смањили плате, а највише себи и својим најближим сарадницима. То је дало знатне ефекте у стабилизацији буџета и враћању дугова. Тако да је прошле године остварен суфицит од 700.000 марака. Новац је утрошен на враћање дугова које је направила претходна власт", каже Шкељић.

Шкељић такође истиче и да га не чуди превише извјештај Окружног тужилаштва.

"То је превршило сваку мјеру. Полиција се понаша као да је партијска полиција. То је и реаговање на пријаву коју сам ја поднио њима зато што су они прије неколико дана на силу заузели одређене општинске просторије. Они иду на то да преузму и локалну власт. Они сад траже длаку у јајету. Ја то доживљавам као једну врсту притиска и сатанизације ове партијске хајке", каже Шкељић.

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Рајо

21.08.2014 16:30

Сад знам зашто Баја неће у затвор. Па он себи никад неће смањити плату!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

21.08.2014 16:36

Одкад ја говорим да је то полиција СНСД-а, а не Републике Српске, а ви мени нисте вјеровали. Милокрад лакташенко то све држи под својом контролом, и напуцкава своју полицију на све оне који се не слажу са његовим РЕЖИМОМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин-рс

21.08.2014 16:52

То најбоље показује слуцај Реновице(бивсег нацелника центра И.Сарајево) који је греском претукао малољетника са Пала па потом добио ослобадјајуцу пресуду суда на Сокоцу. Тај али и многи други слуцајеви резимске полиције је утицао на то да полицију гледам са највецим гадјењем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

21.08.2014 17:19

Људи у фабрикама не приме плату годинама уопште, па никад нико није одговарао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Партијски керови

21.08.2014 17:46

Па наравно да режим губи живце, па напуцка своје керове на сваког ко им се не клања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кнежевљанин

21.08.2014 19:33

Ако правосуђе буде радило свој посао не гине вам робија, ни теби ни твом претходнику.Вас двојица сте нас докрајчили, уништили сте нам град и растјерали ову биједу по бијелом свијету. Проклети да сте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово Капициц

22.08.2014 05:41

Јутрос је једна од главних вијести на телетексту РТРС-а то сто је полиција ухапсила пјесака са три промила алкохола.Нове униформе и возила вец дају резултате

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАН ВРС

22.08.2014 07:05

Ха ха ха Цуј кривицна пријава јер је смањио плате.Како је могуце да поједини тајкуни Милорада Додика радницима нису исплатили плате годинама па су и даље увазени цланови друства.Када тузиластво мисли покренути тузбе против рафинерије нафте Брод због отпустања радника да би на њихово мјесто поставили приватну војску СНСДа тј Алфе...Оцито тајкунско тузиластво има два законика један за пријатеље тајкунске олигархије а други за противнике резима и сиротињу

ОДГОВОРИТЕ