Неца умро од можданог удара

Према налазима обдукције, Немања Јовановић (22) из Модриче преминуо природном смрћу. Неца је по свему био узоран младић. Село Милошевац опет у шоку.

Република Српска 21.08.2014 | 08:20
Неца умро од можданог удара

Немања Јовановић, кога су од миља сви звали Нецо, студент друге године Пољопривреденог факлутета у Бањалуци, родом из Милошевца код Модриче, који је пронађен мртав у кући у бањалучком насељу Лазарево, умро је од можадног удара потврђено је обдукцијом коју је обавио др Милан Срдић из Бањалуке.

"Како нам је рекао доктор Срдић, мождани удар је био толико јак да он не памти тако нешто у својој медицнској пракси. Неца је умро у сну, од удара се само преврнуо на душеку на коме је спавао и у ропцу је искашљавао крв", рекао нам је Здравко Јовановић, рођак преминулог младића, који са оцем Зораном у Бањалуци покушава да „савлада“ бирократске баријере како би Нецо последњи пут кренуо својој кући у Милошевац.

Мртвог младића у кући је пронашао цимер Марко из Градишке. Нецо, Марко и његов брат Душко, становали су у кући Пере Драгосављевића.

Кућа је била поплављена, па су младићи све сами поправљали. У Милошевцу га очекују мајка Сњежана и седамнаестогодишња сестра Вања, бака Петра, родбина и комшије. Мајка кука за сином јединцем. Сестра у сузама. Окупљени родбина и комшије. Као мртва стража ходају двориштем по неколико корака напред или назад, нико ништа не говори, сви чекају Нецу.

"Чекала сам да оженим сина, да се радујем, а ја га чекам да ми дође у мртвачком сандуку. Боже, има ли те, зашто ти је требао мој Нецо, па његов осмех. Боже требао је овде, нама", крхана од бола кроз сузе јеца мајка Сњежана.

Немања Јовановић је завршио средњу електротехничку школу у Модричи. „Чистио“ је другу годину и спремао се да упише трећу на Пољопривредном факултету.

Поново јецаји мајке Сњежане коју грли кћерка Вања.

"На Светог Пантелију, пре десет дана, били смо весели. Славили смо његов 22. рођендан. У претпрошли понедељак рекао ми је да иде у Бањалуку да спрема испите, а пре него што је отишао рекао је да га пробудим пре него што одем на посао, да заједно попијемо кафу. И та кафа ми је била последња са њим. Јој..."

Много тога је ова породица пропатила и раније. Бака Петра држећи главу међу старачким рукама каже:

"На јучерашњи дан кад је умро наш Нецо и његов деда Благоје је погинуо у сабраћајној несрећи 1980. године између Зенице и Сарајева", присећа се бака Петра.

МОЛЕБАН ЗА МЛАДОСТ

Село Милошевац код Модриче има око 2.000 становника, али као да га прати неки усуд.

Немања Јовановић је 11. младић који умро или погинуо у овим годинама од 2000. године. Најмлађи је имао 16 а најстарији 29 година.

Месни свештеник од прошле године сваког 30. септембра служи молебан за сву ту милошевачку младост.

 

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар