Барса се жали на забрану ФИФА-е!

Фудбалски клуб Барселона објавио је да ће се жалити Суду за арбитражу у спорту на одлуку Светске фудбалске федерације о забрани трансфера.

Фудбал 20.08.2014 | 23:45
Барса се жали на забрану ФИФА-е!

Каталонском клубу су забрањени трансфери у два прелазна рока, почевши од јануара 2015. године, због кршења правила по питању међународних трансфера и регистрације играча млађих од 18 година. Такође, Барселона мора да плати 450.000 швајцарских франака, а установљено је да је иста правила прекршила и Шпанска фудбалска федерација.

Владајуће тело светског фудбала установило је да су Барселона и Федерација озбиљно прекршили правила у случају десеторице чланова омладинског тима. Каталонском клубу је дато 90 дана да разреши статус малолетних играча који су умешани у цели случај.

Барселона је првобитно кажњена у марту, али је уложила жалбу, па је последњих месеци могла да продаје и купује играче. Тако је успела, између осталих, да купи Луиса Суареса, Ивана Ракитића и Томаса Вермалена овог лета.

“После одлуке одлуке Комисије за жалбе ФИФА о кршењу правила приликом трансфера и регистрације деце испод 18 година, фудбалски клуб Барселона жели да објави да ће наставити да брани своје интересе пред највишем спортском органу, што је у овом случају Суд за арбитражу у спорту. Барселона не жели да трпи увреде духа наше Масије, светски познате по академском, људском и спортском образовању”, стоји у саопштењу Барселоне.

Коментари / 0

Оставите коментар