Пут Бијељина – Тузла и даље је у прекиду

На магистралном путу Тузла - Бијељина и даље је у прекиду одвијање саобраћаја због оштећења моста код мјеста Тобут, па аутомобили и мања теретна возила користе обилазни пут преко Тобута и Прибоја.

Република Српска 20.08.2014 | 10:29
Пут Бијељина – Тузла и даље је у прекиду

 

а снази је и даље забрана саобраћаја за сва возила на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина, а аутомобили могу користити регионални макадамски пут Добро Поље - Јажићи - Јелашица - Миљевина, док остала возила користе магистрални пут преко Рогатице и Горажда, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена активне су на магистралном путу Брод - Оџак у насељу Лијшће, локалитет Шикаре, од 7.00 до 15.00 часова, те на дионици регионалног пута Зелени Јадар - Сребреница од 8.00 до 16.00 часова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дијелу магистралног пута Цапарде - Каракај, магистралним правцима Клашнице - Прњавор у Чардачанима, Шепак - Хан Поглед, те на регионалним путевима Бушлетић - Модрича, у мјесту Осјечани, Коњевић Поље - Факовићи - Скелани, Братунац - Факовићи, Тишча - Цапарде и Љубовијски мост – Дрињача.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, и то тако да ће се повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја вршити сваки пуни час 7.00 до 17.00 часова, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Након полицијског увиђаја саобраћајне несреће и уклањања возила са пута, у 22.30 часова синоћ је пуштен у саобраћај тунел Чељиговићи, на магистралном путу Сарајево - Пале и возила несметано саобраћају овом дионицом пута.

Ауто-мото савез Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Српске, Министарством саобраћаја и веза, Агенцијом за безбједност саобраћаја до петка, 22. августа, проводиће превентивну кампању "Одузми гас, а не живот" ради смањења броја саобраћајних несрећа због неприлагођене брзине.

У Федерацији БиХ данас ће од 7.30 до 14.30 часова због извођења радова на деминирању терена код касарне у Високом саобраћај на дионици аутопута Високо - Подлугови из правца Високог бити преусмјерен у претицајну траку.

На граничним прелазима нема дужих задржавања, осим на прелазу Дољани гдје се на излазу из БиХ чека око 30 минута.

Коментари / 0

Оставите коментар