Лагумџија данас код Вучића

Замјеник предсједавајућег Савјета министара и министар иностраних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија борави данас у посјети Србији, где га очекује низ састанака.

Регион 20.08.2014 | 08:45
Лагумџија данас код Вучића

Лагумџија ће се током посјете у Београду састати и са предсједником Владе Републике Србије Александром Вучићем

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је данас, током сусрета са Лагуџијом, да су односи Србије и БиХ у великом успону и да је потребно да динамика политичког дијалога буде настављена.

Дачић је, након разговора са министром иностраних послова БиХ Златком Лагумџијом у Београду, рекао да је Србија животно заинтересована за стабилност у БиХ и да подржава европске интеграције БиХ.

"Желимо добре односе не само са Републиком Српском, већ и са Федерацијом БиХ и Сарајевом. У политичком смислу нам је потребно што више консултација око европских интеграција, а треба да се усредсредимо и на јачање економске сарадње", рекао је Дачић новинарима.

Истичући да је посјета премијера Србије Александра Вучића Сарајеву показатељ какву политику Београд жели да води према БиХ, Дачић је најавио да ће он и предсједник Србије Томислав Николић у најскорије вријеме посјетити Сарајево.

Он је оцијенио да недавна донаторска конференција за Србију и БиХ не би била ни упола успјешна да је свака од земаља наступила одвојено.

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија рекао је да су БиХ и Србија изузетно значајне за западни Балкан и Европу, која треба да буде свјесна да ове двије земље не смије оставити по страни када је ријеч о европским интеграцијама.

"Украјина је наук да Балкан не треба да стагнира. Ми имамо огромне шансе у заједничком наступу, а Берлин и Брисел су нам већ дали подршку у заједничким енергетским пројектима", рекао је Лагумџија.

Он је додао да је донаторска конференција потврдила да БиХ и Србија могу бити успјешне ако наступају заједно.

"Прикупљени износ од 1,8 милијарди евра био би за 25 одсто мањи да донаторска конференција није била заједнички организована", рекао је Лагумџија.

Осим са Вучићем, Лагумџију очекује и састанак са потпредсједником Владе и министром трговине, туризма и телекомуникација Расимом Љајићем.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ћери

20.08.2014 07:13

ништа чудно , сасвим нормално и да је што више ових састанака

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маx

20.08.2014 07:29

Мени је само зао сто сми ми народ овце па пустимо да нас хускају како им је воља. Пгледај само Додика како провоцира и завадја народе у БиХ. Да је политицка клима другација у БиХ свима би било боље!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоран

20.08.2014 07:40

Овај Лагумџија личи , подсјећа на озбиљног полтичара . Једини у БиХ .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деал

20.08.2014 10:34

Злаја и Баја су стари пословни партнери, они су се натукли кеша заједно ко у причи. Сад мало мало морају код Вучића да га моле да им не квари посао, јер се ћорка смјеши обојици!

ОДГОВОРИТЕ
Name

омладинаци

21.08.2014 14:57

Састали се Брозов и Шешељев омладинац

ОДГОВОРИТЕ