Требиње: Обиљежена слава града

Више хиљада људи, међу којима и предсједник Републике Српске Милорад Додик, учествовало је вечерас у Требињу у свечаној литији која је кренула од Саборног храма и прошла улицама града.

Република Српска 19.08.2014 | 22:40
Требиње: Обиљежена слава града

Литију су предводили Његово високо преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије, умировљени владика Атанасије, те владика будимљанско-никшићки Јоаникије.

У литији су учествовали градоначелник Требиња Славко Вучуревић и представници привредног, културног и јавног живота херцеговачке регије.

Његово преосвештенство владика захумско-херцеговачки и приморски Григорије захвалио се свим вјерницима који су заслужни за преображај те цркве, посебно предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

"Посебно сам захвалан предсједнику Републике Српске Милораду Додику, јер без њега и његове љубави ова црква никада не би изгледала тако лијепо", нагласио је владика Григорије.

Владика Григорије је окупљеним вјерницима честитао Преображење Господње, славу истоименог храма и града Требиње, те их позвао да уживају у љепоти цркве и празника и да живе тим празником, јер ће тада видјети да је живот радост.

Поводом крсне славе града Преображења Господњег вечерас ће у Требињу бити организован забавно-културни програм.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

петар

19.08.2014 20:58

Срећна вам слава и све најбоље свима у Требињу и осталим градовима који данас славе.Све је хвала Богу прославито како треба,али већина грађања РС па и Требиња има још једну жељу да следерће године на Преображење на Додиков мјесту буде Босић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анонимус

19.08.2014 21:08

Треба освештати све улице којима се кретао лоповски двојац Додик- Григорије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

20.08.2014 08:11

За Петра...ти си Петре залутао,кандидат за председника је Тадиц,а не Босиц.

ОДГОВОРИТЕ