Новак и Ана се полили хладном водом

Глобалној кампањи, у којој се познате особе поливају кофама ледене воде у добротворне сврхе, придружио се и Новак Ђоковић, најбољи тенисер света. „Игру“ треба да наставе Кончита Вурст, Мистер Бин и Мајкл Џордан.

Србија 19.08.2014 | 22:05
Новак и Ана се полили хладном водом

Наш шампион је, тако, одговорио на позив члана групе "Оне Дирецтион", Најала Хорана, да се придружи кампањи чији је циљ подизање свести о амиотрофичној латералној склерози, односно Лу Гериговој болести.

Није се Новак двоумио, узео је кофу са водом и полио се, а потом је изазвао Кончиту Вурст, победницу овогодишњег избора за Песму Евровизије, Роуана Еткинсона, британског глумца који се прославио улогом Мистер Бина, и једног од најбољих кошаркаша свих времена Мајкла Џордана.

Обичај је да се свако полије хладном водом, али да пре тога изазове још троје људи да ураде исто. Ако не прихвати, мора да донира минимум 100 долара. У акцији су до сада учествовале бројне звезде из спорта, политике и шоу-бизниса широм света, као што су Кристијано Роналдо, Опра Винфри, Лејди Гага, Бил Гејтс, оснивач Фејсбука Марк Закерберг, глумац Чарли Шин и многи други.

Једно од правила игре је и да се постави видео на друштвене мреже, што је Ђоковић и испунио.

„Било ми је задовољство да учествујем у овој кампањи и допринесем ширењу свести о Лу Гериговој болести и организацији која прикупља новац за проналажење лека. Поред одговора на изазов, такође ћу финансијски подржати иницијативу и надам се да ће то урадити и многи други широм света“, рекао је Новак.

После Новака Ђоковића, и најбоља српска тенисерка Ана Ивановић је прихватила изазов и придружила се акцији ‘ледених кофа’.

Ивановићева је прихватила изазов чешке тенисерке Петре Квитове, а позвала је Роџера Федерера, Серену Вилијамс и Бастијана Швајнштајгера да учине исто.

Током протеклог месеца у САД, захваљујући овој кампањи, прикупљено је 15,6 милиона долара у донацијама, што је знатно више од 1,8 милиона у истом периоду прошле године.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Немања

19.08.2014 20:49

Браво Ноле и Ана

ОДГОВОРИТЕ
Name

мојсије са истока

20.08.2014 06:28

Баја нас одавно купа ладном водом и уси заврце

ОДГОВОРИТЕ