Бобић дошао по Костића!

Штутгарт баш загризао за продорно српско крило, али има и других интересената.

Фудбал 02.08.2014 | 13:15
Бобић дошао по Костића!

Прву сезону у Холандији преседео је на клупи, али је протекле експлодирао и постао један од најтраженијих младих фудбалера из Ередивзије. Судећи, по информацијама које добијамо из Холандије чини се да је Штутгарт најконкретнији када је у питању ангажовање Филипа Костића.

Швабе су избор на позицији крилног фудбалера скратили на два имена – Костић и Марко Фабијан, 25-годишњи Мексиканац из Гвадалахаре који је тренутно на позајмици у Круз Азулу. Према наводима Билда, ипак, српски интернационалац је прва мета.

Проблем је, међутим, што би се Швабе најрадије ограничиле на суму од четири до пет милиона евра за обештећење, док Гронинген захтева више. У Холандији спекулишу да би шест милиона било довољно да омекша спортског директора Ханса Нијланда.
"Костић може да иде само у случају екстремне понуде", категоричан је Нијланд.

Али, категоричан је и тренер Штутгарта Армин Вех, који инсистира на Филипу, па је Фреди Бобић, задужен за трансфере, већ боравио на северу Холандије.
"Обавили смо прве преговоре и они ће се наставити. Могли би да потрају, али све је још отворено", закопчан је Бобић у изјави за немачке медије.

Подсетимо, медији су раније писали да Костићеве игре помно прате и Спортинг из Лисабона, Порто, Ајакс и ПСВ, па се останак у Гронингену чини мало могућим.
"Док се нешто конкретно не деси потпуно сам посвећен Гронингену. Наравно, сваки играч има амбиције и јасно је да и ја желим у већи клуб и јачу лигу, али тренутно сам задовољан и овде. А то што се пише? На то стварно не могу да утичем. Главом сам у Гронингену", рекао је Костић холандским новинарима после данашњег тренинга.

Коментари / 0

Оставите коментар