Путин: Санкције контрапродуктивне

Руски председник Владимир Путин рекао америчком председнику Бараку Обами да су санкције наметнуте Москви због украјинске кризе контрапродуктивне.

Свијет 01.08.2014 | 20:28
Путин: Санкције контрапродуктивне

У саопштењу руске владе након телефонског разговора двојице лидера, наводи се да су разлике у њиховим ставовима и даље велике, али су обојица истакли потребу успостављања моменталног и одрживог прекида ватре на истоку Украјине.

Бела кућа је у Вашингтону објавила да је у телефонском разговору Обама изразио забринутост због тога што Русија подржава пороруске снаге на истоку Украјине.

Двојица председника су се сагласили да оставе отворене канале комуникације када су у питању дешавања у Украјини.

Ово је, како наводи Ројтерс, био њихов први разговор од 17. јула, када је малезијски авион оборен изнад истока Украјине за шта амерички званичници верују да је летелицу погодила ракета коју су испалиле проруске снаге.

"Председник је истакао дубоку забринутост због растуће подршке сепаратистима у Украјини", наведено је у саопштењу Беле куће.

Такодје, Обама је у разговору истакао да се залаже за дипломатско решење кризе у Украјини, наведено је у саопштењу.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

боле

01.08.2014 18:32

Обама је забринут због подрске Русије Русима у Украјини, а није забринут због Газе. Води истовремено ратове у Авгаистану,Ираку, Либији,Сирији а и Украјини.Каква подлост и глупост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

01.08.2014 21:34

Два главна играца играју саха. Скакац на Е5 и оде пјесак. Ловац на А4 узима пјесака и даје сах... Све ми ово изгледа као унапријед договорено. Украјина дузна Русији милијарде за гас, нема да плати. Хоце Украјина у ЕУ и НАТО, а они неце то платити за њих, па пустили Путина да "наплати" у комадима земље која му се свидја. Остаце двије Украјине, као сто су и биле. Западна и истоцна, које це се удаљавати све даље и даље зарад инереса саховских велемајстора. А народ се медјусоно убија у нади да се бори за несто висе... дај Бозе да нисам у праву. Баласевиц казе: "... зао ми коња..."

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

02.08.2014 10:02

Класична америчка теорија завјере. Одједном они који су направили државни удар нису сепаратисти и терористи а народ који брани себе од таквих јесу. Какве санкције то је само изговор за свијет јер не смију војно да интервенишу. Надам се да ће се убзо ријешити стање на истоку и да ће запад коначно схватити да не може поробљавати народе широм свјета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обама

02.08.2014 13:51

Узорем па прокопам И онда оберем шта је остало И онда помажем народу

ОДГОВОРИТЕ