ФИФА пресудила: Хајровић је играч Вердера

Босанскохерцеговачки фудбалски репрезентативац, Изет Хајровић је и званично фудбалер Вердера из Бремена, потврдила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА).

Фудбал 01.08.2014 | 23:30
ФИФА пресудила: Хајровић је играч Вердера

Наш репрезентативац је у Вердеру представљен прије три седмице, када је и потписао уговор с овим клубом, но његов бивши клуб Галатасарај жалио се ФИФА-и јер је сматрао да Изетов долазак у Бремен није обављен по прописима.

Међутим, ФИФА је донијела одлуку у корист Вердера и Хајровића, односно из Међународне фудбалске федерације су потврдили да је трансфер обављен по свим правилима и прописима.

Тако ће Хајровић имати право наступа за Вердер у првој званичној утакмици и њемачки клуб неће морати тражити од ФИФА-е посебне дозволе за наступ нашег репрезентативца у пријатељским утакмицама, што је до данас био случај.

Спортски директор Вердера, Томас Ајхин изразио је велико задовољство што је спор ријешен у њихову корист и што ће Хајровић имати право наступа у званичним утакмицама.

Подсјетимо, Хајровић је у Галатасарај стигао почетком године, но из турског клуба нису испуњавали своје уговорне обавезе, па се наш репрезентативац одлужио на жалбу ФИФА-и, те промјени средине.

Коментари / 0

Оставите коментар