Дачић и Ружић саслушани као свједоци

Први потпредседник Владе Србије и шеф дипломатије Ивица Дачић потврдио је данас да је у својству сведока дао исказ у Специјалном суду поводом случаја Галеника, у којем су, према његовим сазнањима, стране
компаније биле фаворизоване у односу на домаћу фабрику лекова.

Србија 01.08.2014 | 17:18
Дачић и Ружић саслушани као свједоци

"Од мене су тражили информације како је влада реаговала када је настала криза у плаћању и питали су ме каква је била политика владе када је реч о фаворизовању одређених компанија на тржишту. Причао само о политици владе у том периоду а не о мојој одговорности", рекао је Дачић на редовној месечној конференцији за новинаре у Министарству спољних послова.

Он је изразио спремност да, ако буде потребно, поново оде у суд наводећи да је, према његовим сазнањима у овог случају била фаворизована немачка компанија Штада, а на штету Галенике, те да му је у влади речено да фабрика не може директно да продаје лекове него преко веледрогерија.

На питање ко му је у влади то рекао, Дачић је одговорио - тадашњи министар здравља.
"Циљ је био да се Немци не наљуте и не оду из земље, да се постигне компромис", рекао је Дачић и додао да о пословању Галенике у том периоду могу да говоре тадашњи ресорни министри.

Он је још навео да му је у суду речено да ће исказ у овом предмету дати и бивши премијер Мирко Цветковић, бивши министар економије Млађан Динкић и тадашњи државни секретар у Министарству привреде Небојша Ћирић.

Председник Извршног одбора СПС-а Бранко Ружић рекао је Тањугу да је у Специјалном суду саслушан као сведок одбране у случају Галеника.

Ружић је навео да је саслушање трајало 45 минута о околностима са којима је, како каже, упознат и да су ту били присутни тужилац, адвокати окривљених и окривљени.

Он је потврдио да је у истом својству саслушан и лидер те странке и министар спољних послова Ивица Дачић али да, како је рекао, не зна шта су га питали.

Ружић је рекао да не може ништа више да каже с обзиром на то да је реч о поступку који је у току.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

01.08.2014 23:01

Сумњив си ми Дачићу. Сјећам се неких афера објављених на РТСу, од прије више од 10 година. Спомињане су неки новци у акт-ташни...сјећаш ли се ти тога? Или ми се учинило...

ОДГОВОРИТЕ