Павић: Неодговорни политичари праве штету

Градоначелник Приједора Марко Павић изјавио је данас да одаје признање МУП-у Републике Српске и Окружном тужилаштву Бањалука за брзу и ефикасну истрагу и расвјетљавање двоструког убиства у Трнопољу и да је то једини начин да се демантују све приче које су пратиле овај случај.

Република Српска 01.08.2014 | 13:01
Павић: Неодговорни политичари праве штету

"Остаје горак окус од изјава неодговорних политичара који су дали себи за право да прије полиције, тужилаштва и других органа суде и пресуђују. Довољан шамар им је ово што су добили брзом и ефикасном истрагом и било би заиста неморално нешто слично поновити", рекао је Павић новинарима у Приједору.

Он је подсјетио да је и прије хапшења осумњиченог за ово тешко убиство апеловао на све, а посебно на политичке званичнике, да не дају изјаве које могу изазвати немир међу становништвом, а нарочито да не дају непровјерене и лажне изјаве с циљем да се унесе немир међу грађане и да се представи да је то кривично дјело на националној основи.

"Сада се види да од тога нема ништа. Убица је убица и не треба их дијелити по националној основи. Ово је примјер како људи који не размишљају могу направити штетне посљедице. Али, на срећу, с обзиром на то да се брзо реаговало и да је брзо откривен извршилац, није било неких посљедица на терену које би оставиле штету", додао је Павић.

Зикрија Кркић /41/ из Трнопоља осумњичен је за двоструко убиство, а највјероватнији мотив је освета према млађој жртви. Кркић је Мухарема Балића /62/ и Алмира Реџића /48/ из Трнопоља код Приједора убио рафалним пуцњима из ватреног оружја 28. јула у кафићу "Сан" у Трнопољу. Из Центра јавне безбједности Приједор најављено је да ће се полиција у наредном периоду позабавити свима који су истрагу водили у погрешном смјеру и који су свјесно обмањивали јавност.

Одборник Странке демократске акције Неџад Бешић је на конференцији за новинаре у Козарцу 30. јула, неколико часова прије хапшења осумњиченог, рекао да располаже подацима из МУП-а да се број осумњичених свео на пет имена из Омарске и Градине, те да се зна ко живи у Омарској и Градини, алудирајући на чињеницу да су то једнонационалне средине у којима живе искључиво Срби.

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

илија

01.08.2014 11:11

О гдјеси брате милокрадов како миле бомбаш

ОДГОВОРИТЕ
Name

од раније познат полицији

01.08.2014 11:36

Слажем се Павићу с тобом, политичар и неодговорност у овој земљи иде једно с другим, само си требао навести и примјер одговорних политичара, не по демагогији него по дијелима.. сви сте ви иста г....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПУТЕВИ И АУТОПУТЕВИ

01.08.2014 11:52

СТЕТА ЈЕ ТУ ПАВИЦУ ЈЕР ЈЕ СВЕ ДУПЛО ПЛАЦЕНО А ВИДИ КОЛИКО СУ ТИ КАДРОВИ ПАМЕТНИ НАПЛАТНЕ КУЦИЦЕ КАО ДА СУ ИХ УЦРТАВАЛИ И ГРАДИЛИ ТОТАЛНИ ПСИХИЈАТРИЈСКИ СЛУЦАЈЕВИ А ДА СИ ИСТА ПАМЕТНИЈИ СМЈЕНИО БИ ИХ!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

01.08.2014 11:56

МОЈ ПАВИЦУ, БРАТЕ ПО КРИМИНАЛУ МИЛЕ БОМБАСА, ДОК ТИ ИЗГОВОР ЈЕДНУ РЕЦЕНИЦУ МОЗЕ НЕСТАТИ ПОЛА ПРИЈЕДОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

амајлије

01.08.2014 12:34

Знамо се Марко поло И Миле цјело.Кога фарбас висе ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

партнер

02.08.2014 10:31

Марко Павић и Недељко Чубриловић су Милорадови главни сарадници у бизнису већ 9 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

04.08.2014 14:45

ОПЕТ ОВАЈ ЛОПОВ НЕШТО КАО ХОЋЕ ДА КАЖЕ!?

ОДГОВОРИТЕ