Миодраг Костић на челу Путева Србије?

Миодраг Костић, власник МК комерца, биће нови генерални директор Путева Србије, сазнају београдски медији.

Србија 31.07.2014 | 21:50
Миодраг Костић на челу Путева Србије?

Костић, познат као "краљ шећера“, први пут је дао до знања да би био вољан да управља неким државним предузећем када се прошле године јавно понудио да преузме Железнице Србије. Министарка грађевине, а у том моменту енергетике, Зорана Михајловић, ту понуду је тада оценила као неозбиљну. На крају је та "фотеља“ припала Костићевом колеги Милану Беку.

Претходно је премијер Вучић неколико пута изјављивао како је домаћим бизнисменима нудио да преузму неке од највећих државних привредних система, али да се нико од њих није јавио.

"Ево, господо, дајте, хоћеш ти, Миодраже, хоћеш ти, Мишо, ко ће да узме Железнице", нудио је Вучић ово предузеће највећим српским тајкунима на састанку у њиховом клубу Привредник пре две недеље, али тада одговор није добио.

У међувремену су јавна предузећа подељена "и Миши и Миодрагу“, а како ће их водити, остаје да се види. Обојица ће скоро сигурно бити постављена за вршиоце дужности директора, јер Влада по закону не може да постави генералног директора без јавног конкурса.

Вучић је приликом смењивања директора јавних предузећа и најавио да ће се та места убудуће попуњавати искључиво преко конкурса, што значи да се у случају Путева Србије и Железница расписивање позива за заинтересоване кандидате не очекује у скорије време.

Миодраг Костић је дипломирани економиста. Приватну фирму за трговину основао је 1983. године, после чега се посао континуирано шири и данас обухвата 35 предузећа. МК група се највише бави производњом и продајом шећера, али и хотелијерством, производњом меса, енергијом ветра и другим пословима.

Председник МК Групе Миодраг Костић сматра да би сви чланови Српског пословног клуба Привредник требало, уколико им обавезе дозвољавају, да се одазову позиву премијера Александра Вучића и дају свој допринос изласку земље из кризе.

"Што се тиче ангажмана људи из Привредника, на позив господина Вучића, у овако тешкој економској ситуацији, сматрам да би сви они којима то обавезе дозвољавају требало да се одазову и дају свој допринос изласку из кризе", рекао је Костић у изјави за Тањуг, а поводом писања да ће он преузети руковођење предузећем Путеви Србије.

Извор: Данас, Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

перо ложач

31.07.2014 19:58

Како је кренуо, мислим да ће Мишковићу дат' финансије!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

бањалука 1

31.07.2014 22:01

Свака цаст и Костицу и Беки ако стварано удју у ове прице . Само мислим да морају направити они своје гарнитуре људи који це сносити одговорност за послове које це обављати а не да им дрзава намеце своје партијске кадрове . Ако је могао било ко да их баци у проблеме , то је сада урадјено ... Искрено зелим да успију у овоме ... Сретно им .. јер то је ипак у интересу Србије .

ОДГОВОРИТЕ
Name

република српска

01.08.2014 08:11

Ако код нас крене исто онда ово мало дрзавних предзеца треба дати СТАНКОВИЦИМА ЦУБИЦИМА МИЛАНОВИЦИМА БАБИЦИМА ДЗУРИЦИМА ЦИЦИЦИМА И ТО ЈЕ ТО ДА СЕ ФАМИЛИЈЕ ДОКАЗУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

01.08.2014 14:39

Ово све показује да Вучић, када се борио да додје на власт, није уствари имао никакав ни план ни кадар који ће преузети управљање србијанском привредом. То у вези конкурса, прочитао је на порталима на којим је то спомињано. Па добро, ко зна, можда на крају и издобри. Ово с конкурсима је исправно. Медјутим морао је имати план и након што је преузео власт одмах све посмјењивати и поставити нове кадрове одабране на основу услова фиктивних конкурса, а онда касније исте те фиктивне конкурсе објавити и провести процедуре избора најбољих. Овако, све је уствари грлом у јагоде.

ОДГОВОРИТЕ