Ђукановић “срушен” у Подгорици?

Подгорица је, чини се, све ближа добијању градске власти без учешћа ДПС Мила Ђукановића, и преузимања одговорности од стране опозиције.

Регион 31.07.2014 | 22:27
Ђукановић “срушен” у Подгорици?

Лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић изјавио је да је у највећој мери финализован концепт договора у вези мањинске управе у Подгорици.
Он је, након данашњих преговора лидера опозиције, изразио очекивање да ће бити потврђен концепта остварен унутар коалиције Европског лица Подгорице.

“Брзо смо прошли основне елементе концепта. Сви елементи су договорени”, рекао је Милић новинарима, подвукавши да је циљ да се промијени власт у Подгорици.

Он је додао да није било говора о персоналним решењима.

Према модалитету о формирању мањинске власти у Подгорици, који су начелно усагласили представници Социјалдемократске партије, Позитивне Црне Горе, Демократског фронта и СНП, градоначелник Подгорице биће нестраначка личност, а могуће је да буде из редова коалиције Европско лице Подгорице.

Председник Скупштине града и секретар биће из редова једне од четири странке које ће чинити мањинску власт у Подгорици.

Челници институција, према договору, бираће се конкурсом и биће професионалци.

Овим моделом вођења Подгорице планирано је формирање комисија за различите области, као на пример она која ће се бавити провером уговора који су потписани за време владавине Миомира Мугоше.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зумбер Радонциц

01.08.2014 00:25

Па напокон јос један блиски сарадник слободана милосевица да сиде ја Мислим слобовим стопа у затвор Ако игде постоји а људи се заклињу у право па да видимо имали га где а први би требао он иза браве

ОДГОВОРИТЕ