Вехабија убио Реџића и Балића

Зикрија Кркић осумњичен је за убиство Мухарема Балића (62) и Алмира Реџића (48) из Трнопоља код Приједора, незванично сазнају бањалучки медији.

Република Српска 31.07.2014 | 22:30
Вехабија убио Реџића и Балића

Извор близак истрази испричао је да је на основу отисака на оружју и осталих материјалних доказа утврђено да је Кркић починио ово двоструко убиство.

Осумњичени је неколико минута иза 18 часова, комби возилом у пратњи специјалне полиције превезен из Приједора у Бањалуку гдје би требало да буде предат тужилаштву.

Полиција је раније привела Зикрију Кркића из Трнопоља, Мирзу Трњанина те К. А. и К. Х. због сумње да могу бити доведени у везу са убиством Мухарема Балића (62) и Алмира Реџића (48) у Трнопољу код Приједора.

Према незваничним информацијама, Кркића у Трнопољу познају као особу која је повезана са вехабијама и многи га се плаше.

Балић и Реџић су убијени у понедјељак, 28. јула, нешто послије 23 часа у кафићу "Сан". Њихова тијела пронашао је власник кафића Ирфан Реџић који је чуо пуцње.

Из ЦЈБ Приједор је саопштено да су у оквиру расвјетљавања овог убиства привели четири особе и одузели одређену количину оружја и муниције. Саопштено је да су приведени К. З., К. А., Т. М. и К. Х.

Извор близак истрази је рекао да је полиција пронашла четири пушке, бомбу те већу количину разне муниције и одијело, а који су изузети због сумње да би могли бити доведени у везу с овим злочином. Све то заједно са чаурама пронађеним на мјесту убиства послато је на вјештачење.

“Током истраге полицију су одређене индиције довеле до приведених особа. Више прича се подудара, али чека се вјештачење како би се обезбиједио доказ и видјело да ли је пронађеним оружјем почињено убиство или не. Један од приведених имао је раније сукоб са убијеним Реџићем и од њега је полиција и кренула у даљу истрагу”, рекао је извор близак истрази.

Мјештани Трнопоља јуче су казали да су чули да је претресена кућа породице Кркић, али да ништа не знају.

“Прича се да је један мушкарац из Хрњића прије годину дошао у сукоб са Реџићем због саобраћајне несреће. Ваљда је полиција била код њега, али не знам то. Тај човјек је кривио Реџића за несрећу иако он није био крив”, рекла је једна мјештанка.

Мотив овог стравичног убиства још није утврђен, а сумња се да би то могла бити прељуба или Реџићеви коцкарски дугови.

Раније је начелник криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор Радомир Дукић изјавио да је као мотив овог двоструког убиства искључено користољубље као и национална или вјерска мржња и нетрпељивост.

Он је казао да полиција провјерава све, па тако и везу овог двоструког убиства са убиством Радована Грбића које је почињено на сличан начин у априлу у Расавцима код Приједора.

Ирфан Реџић, који је пронашао убијене, раније је испричао да је, након што је чуо пуцње, погледао кроз прозор и видио неки бијели аутомобил који је побјегао.

Према незваничним информацијама, Реџић је одраније познат полицији јер је прије рата усмртио супругу, због чега је и одлежао казну. Такође, он је хапшен прошле године када је полиција у његовој кући пронашла лабораторију.

Породице убијених тврде да њихови најближи нису никоме били дужни и да не знају зашто би их неко овако мучки убио.

Убијени Мухарем Балић погођен је са четири хица, а Алмир Реџић са шест. Обдукцијом њихових тијела је утврђено да је Балић задобио четири прострелне ране грудног коша, а Реџић шест прострелних рана с бочне и леђне стране. Обојици су испаљени пројектили оштетили срце и плућа, што је узрок смрти.

Извор: Глас Српске

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

збуњен

31.07.2014 18:46

Можете ми дефинисат појам вехабија...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕТНИКС

31.07.2014 19:03

Напад на америцку амбасаду, напад на полицијску станицу у Бугојну, сада убиство је задњи аларм да се безбједоносне агенције и у опсте правосудје озбиљно позабави овим ликовима и појавама док нам не буде прекасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаврило принцип

31.07.2014 19:15

Људи, да ово није каква намјештаљка! Предлажем да консултујете ону људску љепоту, Рамиза Салкића, до каквих је информација у међувремену он дошао, пошто је то особа која увијек говори сувисло и аргументовано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

опет ај

31.07.2014 19:34

...видим да су се уцутали они који су коментарисали цланак од неки дан о полицији. ..нема нити једне позитивнр. Срамота. А један од људи који је водио истрагу је са списка такозваних непогодних. Види се да је и БН препознао манифетлукр тзв постених полицајаца, којих нема ни у рупама па су уклонили цланке на вријеме. Подрска свим цасним полицајцима и свака им цаст на добро одрадјеном послу. А врхунац би био подносење кривицне пријаве против политицара босњака за изазивање вјерске нетрпељивости

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сандзак Мој

31.07.2014 19:46

ЦЕТНИКС да немас тај Ницк имао би + од мене а овако ниста,јер сте ми исти некако са тим брадама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младенг

31.07.2014 19:54

Људи ови душмани свог народа немају ниста добро. А да се могу искорјенит немогу њих гаји америка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тале

31.07.2014 20:01

А неки званицник реце неки дан, да су то само срби могли урадити да застрасе повратнике муслимане, таман посла да је неки муслиман могао убити двојицу муслимана? Ста сад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муслим

31.07.2014 20:04

Муслиман сам, али ми ове вехабије никако не миришу на добро. Молим вас да их не мијешате с муслиманима у БиХ. Ми никад нисмо били овакви као они - ни изгледом ни дјелима. Они и нама представљају сметњу гдје год се појаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Муслим

31.07.2014 20:27

Тачно, ја сам први пут чуо за вехабије послије оног тешког убиства неколико чланова хрватске породице, негдје према Херцеговини, не могу се сјетити мјеста, тако новинари се распитују а неки старији човјек каже за све су криве вехабије. До тада нисам чуо за тај "феномен". Вехабије су дефинитивно проблем, уносе раздор међу Бошњаке, угрожавају ИВЗ, праве проблеме по држави. Додик је говорио да их у његовом ентитету нема, а видимо да то није истина, има њих диљем Балкана. Очито је да испада да су то радикални бошњачки елементи. Они су дјело тајних служби а финасијери су поријеклом из богатог арапског свијета. Коју су им улогу намијениле тајне службе Бога питај. ОСА и СИПА се требају позабавити овим феноменом. Нису сви људи који носе браду вехабије, то је потпуно погрешно, ја познајем муслимане са брадама који су сасвим нормални и веома пријатни људи, нема ни међу вехабијама пуно радикала, многи су ту због неке материјалне користи, мањина јесте радикална и то су обично бивши алкохоличари, пробисвијети и клошари који су за ситан новац дигли ногавице и пустили браду. Убицу најстрожије казнит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре муслим

31.07.2014 20:29

Тако је.Требамо их ми муслимани протјерати из Босне.Да се није ово убиство открило сумња би остала на неком Србину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

31.07.2014 20:39

То нема везе ни са вјером ни са главом. Заведени ко бајаги неким уцењем, неком праведносцу. Забранити им постојање у РС сто пре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Навијац

31.07.2014 21:23

Под "вехабије" убрајају скупину вјерника, рецимо секту, мада они то не воле реци за себе, вец се називају селефије. Уцење им се базира на одбацивању новотарија и врацању на поцетке ислама, када је било мање гријеха, мање технологије, мање... свега. Национално или расно нису опредјељени и сматрају се муслиманима. Генерално их има из свих нација сиром свијета, укљуцујуци Босњаке, Србе, Русе, Американце итд. Вецина њих имају проблематицну прослост (криминал, дрога и сл.) Обицно су то изгубљени људи који трагајуци за смислом зивота набасају на неког од "проповједника" који их регрутује. Новопридосли се осјети добродосао и присуствује систематском прању мозга и усадјивању њихових идеја. Материјално су збринути од стране свјетских моцника. У сустини су јако побозни и смирени, али имају усадјену идеју самоунистења које нису ни свјесни. Када је потребно моцницима, могу да их наговоре на самоубилацку мисију, а да ови мисле да је то Бозија наредба. Нису опасни по околину, док год нема притиска исте на њих. Цесто се групису и зиве у комунама, гдје покусавају онемогуцити приступ вањском свијету и потенцијалним гријесима. Мастају о Исламској дрзави, коју покусвају остварити тренутно на подруцју Сирије и Ирака. Кризе и притисци их цине агресивнима јер су убиједјени да су у праву. Њихови ментори и водје управљају њиховим мозговима и користе их за своје циљеве, мада обицно они сами, нити ико од њихових близих, у тим акцијама не уцествује. У БиХ нису добродосли у Исламској заједници и стога цести сукоби. Посебно се супротстављају Суфијама. Овакве појединацне терористицке акције су плод агресивних појединаца вехабија. Одликује их необразованост и поводљивост. Противе се сколовању, посебно зена. Вјерују само својим менторима, који су по правилу лоцирани на западу и протјерани из својих родних дрзава. Мисљења сам да дрзавни органи требају бити упуценији у стање на терену и бити у приправности. Њихова бројност је далеко испод 5% и за сада не представљају озбиљну пријетњу, мада потенцијално могу направити проблем. Битно их је рескринкати и онемогуцити прилив нових цланова, који због своје агресивне прослости покусавају изазвати пазњу својих истомисљеника и јавности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Градишка рс

31.07.2014 21:29

Забранити,како мислиш то спровести,демократско је уређење друже,не можеш ти никоме забранити вјерско убјеђење,пуштање браде и начин облачења,мислим да благе везе немаш шта пишеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зворник

31.07.2014 21:40

Који циркус од коментара.На који нацин се то могу забранити вехабије дали су они мозда регистровани у суду као организација вехабија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Верверица

31.07.2014 23:00

Сјетих се донекле сличног случаја,није било убиство али је било тешко премлаћивање,својевремено је бихаћко петровачки владика Хризостом у свом уреду опљачкан и убијен на мртво име,морао је бити у болници неколико дана,срећом остао је жив,сви похиташе и прозваше бошњачке еxтреме да су то урадили али се по темељитој истрази ухапси група српских хулигана из околине Б.Луке који су признали терор на сопсвеним владиком. Сви од политичара који су летили пред руду нека упуте јавно извињење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

туп

31.07.2014 23:43

Не знам ја шта је вехабија, мени су то све муслимани.

ОДГОВОРИТЕ
Name

елем

01.08.2014 06:03

Нека се медјусобно избију лудаци ионако гдје год се појаве настаје невоља...био вехабија или муслиман исти дјаво...

ОДГОВОРИТЕ
Name

цетникс

01.08.2014 06:23

Реплика за сандзак мој! Другар браде мозда јесу исте ал дјеловање тј дјела радње и остало нису сигурно то је пракса показала јер ви вехабије неволите требе а ми цетници их објизавамо ви неволите сланину а ми је обозавамо ми никад нисмо извели ни један терористицки акт а види вас родјени народ искрени прави босњаци вас се боје тако да је огромна разлика измедју нас мој пријатељу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре четник

01.08.2014 07:02

Цетник нек си се и ти упласио вехабија, као прво агенције се требају позабавити вама цетницима па онда са свима који ремете мир и сузивот у Босни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

01.08.2014 21:19

Па треба реци Бакиру да повезе керове и то је то нетреба сада ици на свемир да се ухапси пар људи,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гурабија

03.08.2014 18:17

Важно је закључити случај а да ли је та гурабија крива или не то није толико битно идемо даље .

ОДГОВОРИТЕ