Милошевић се "обратио" Русима

У фоајеу руског државног кина у Москви "Илузион" данас се појавио плакат са сликом бившег предсједника Србије Слободана Милошевића и његовим цитатима против Запада, али је убрзо скинут, пренијела је руска телевизија Дожд.

Свијет 31.07.2014 | 16:01
Милошевић се "обратио" Русима

Интернет портал Киноте, посвећен новостима у кинематографији, пренео је да је тај биоскоп истицањем Милошевићеве фотографије и његових цитата, у низу фотографија познатих режисера, "позвао на рат са Европом" и "распламсавање међунационалне мржње", преноси "Дожд".

Поред Милошевићеве фотографије стајао је текст, који се наводи као његов: "Руси! Сада се обраћам свим Русима, становницима Украјине и Белорусије јер вас на Балкану сматрају такође Русима. Погледајте нас и запамтите - са вама чине исто када сте одвојени и показујете слабост. Запад - побеснели пас на ланцу - хвата вас за грло."

"Браћо, сетите се судбине Југославије. Не дозволите да и са вама тако поступе. Шта ће вам Европа, Руси", наводи се у том тексту и додаје: "Ми смо нова тржишта за скупо ђубре и америчку демократију."

Олег Бочков из Државног филмског фонда Русије, коме припада кино, рекао је да нема информацију о истакнутом плакату и да одлуку о качењу са њим нико није усаглашавао.У самом биоскопу су одбили да коментаришу, наводећи да је плакат већ скинут.

Директор "Илузиона" Нина Бородачова изјавила је да су плакат штампали и окачили запослени у кину.

"То је наш став", додала је она.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

бранко

31.07.2014 20:32

Све сто је рецено је истина!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дакако

31.07.2014 23:10

Истина, него шта. Он је био државник,у правом смислу те ријечи. Али западу то више не треба, ни државници ни сувереност ни државе. Њима ваљда одговара да будемо сви нека "земаљска раја" - шта ли већ ? И, тако, по оној старој пословици - "Кад човек хоће да млати жену, он ће наћи неки разлог за то"

ОДГОВОРИТЕ
Name

КиМ

02.08.2014 07:22

Постујем покојног Слободана Милосевица.Био је, какав је био али за мене(моје мисљење) сви политицари после њега му нису ни до колена.После цара Лазара је први који је бранио КиМ,надам се, не и последњи.

ОДГОВОРИТЕ