Мркела: Паун води 'орлиће' и на СП!

Тим се представио у правом светлу на ЕП. И на терену и ван њега. Остварили су циљеве један за другим, каже заменик директора млађих селекција ФСС.

Фудбал 31.07.2014 | 10:15
Мркела: Паун води 'орлиће' и на СП!

Селектору омладинске селекције Вељку Пауновићу истекао је уговор са завршетком Европског првенства у Мађарској, али ће према плановима ФС Србије он водити овај тим и на Светско првенство које се одржава од 30. маја до 20. јуна 2015. на Новом Зеланду.

- План је да Вељко ову селекцију води и догодине на Мундијалу. Ми у савезу то желимо, он такође, и мислим да ту нема недоумица, али сте нас затекли са питањем - наговестио је неке "проблеме" заменик директора млађих категорија ФСС Митар Мркела.

Ако ће Пауновић наставити да ради у Савезу и води исту екипу, логично је да ће остати селектор омладинске селекције.

- Постоје неке околности због којих данас не могу да причам о томе, предстоје нам састанци у наредна два дана па ћемо после њих моћи детаљније да говоримо на ту тему...

Омладинци нису одбранили злато, али су остварили све остале зацртане циљеве.

- Представили су се у правом светлу. И на терену и ван њега. Остварили су циљеве један за другим, остаје жал због финала, али фудбал је такав, некад даје, често узима.

За Фудбалски савез изузетно је важно што се у омладинској конкуренцији створио континуитет остваривања резултата.

- Играли смо на последња четири ЕП за играче до 19 година, били смо прваци, два пута играли полуфинале. Репрезентативци су научили како се игра на великим такмичењима, стекли велико искуство које ће им много значити кад једног дана дођу у А тим. Шампиони се стварају.

План и програм Савеза постављен пре четири-пет година реализује се веома добро и рефлектује се на резултате.

- Првенства у Литванији, па Мађарској само су добри путокази да смо на добром путу. Генерације 1994, 1995. и 1996. су се исказале на великим такмичењима и профилисали се у играче високе класе у будућности. То је најважнији део нашег посла у млађим категоријама. Надам се да ћемо се са сваким новим искуством и ми надограђивати и наставити да постижемо овако завидне резултате у Европи - очекује Мркела.

Мркела истиче да успесима млађих категорија умногоме кумује велико улагање нашег Савеза, али и могућности квалитетног рада у Спортском центру у Старој Пазови.

- Кућа фудбала у Пазови је значајно допринела успесима јер нам је омогућила сјајне услове за рад. Кад имате свој дом, поготово овако опремљен, онда се лако посветите само раду и резултати једноставно морају да дођу - хвали Мркела.

Немачка је према свим оценама фаворит у односу на Португалију у финалу ЕП за играче до 19 година које се у четвртак од 19.00 игра у Будимпешти. Обе екипе су комплетне, суди Шпанац Естрада, "панцери" ће покушати да понови успех из 2008. године, а Португалци се надају да ће освојити прву титулу у овом такмичењу (формирано 2002.) и да ће избећи судибину генерације из 2003, која је у финалу била поражена од Италије.

Коментари / 0

Оставите коментар