До септембра смјена 70 одсто директора

Премијер Србије Александар Вучић поручио је да је недавна смјена руководилаца седам државних предузећа само увод у "велико чишћење" које ће услиједити, те нагласио да је Влада започела незаустављиве реформе.

Србија 30.07.2014 | 18:24
До септембра смјена 70 одсто директора

Вучић је поновио да ће до краја августа бити промијењено 70 одсто директора јавних предузећа и најавио да ће Влада у септембру усвојити и ребаланс буџета за ову годину.

Говорећи о евентуалној реконструкцији Владе, Вучић је рекао да су тренутно најважнији резултати Владе, а не ко је тренутно у њој или ко ће бити.

"То је најважније, а не да ли ће у влади бити овај или онај. Као у сваком тиму, на крају утакмице броји се само оно што пише на семафору. При томе, ми смо увек спремни за појачања", рекао је Вучић за нови број НИН-а.

Он је прецизирао да је упражњено мјесто министра привреде веома важно и да зато и не жури да га попуни. "Искористићемо додатни рок од 15 дана да бисмо у току августа изашли са тим кандидатом", рекао је премијер.

Када је ријеч о продаји стратешких предузећа, Вучић је истакао да Електропривреда Србије /ЕПС/ још није на продају јер би сада имала веома ниску цијену, а за Телеком очекује да ће бити приватизован до јуна 2015. године.

Премијер Србије посредно је потврдио да се у октобру може очекивати смањење плата у јавном сектору и пензија, за шта се залаже и нови министар финансија Душан Вујовић. "Још у експозеу сам најавио да би то могло да се деси у октобру, а ја волим да се држимо припремљеног плана", навео је Вучић.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Крајишник

30.07.2014 19:28

Залагао се за смањење, и пензија и плата у државној управи, и овај министар Крстић али га ти отјера. Зар није боље било одмах ући у ту реформу, а не чекати зиму? Све у свему тресла се гора, родио се миш. Неке си похапсио а онда пустио. Па чеш опет неке да похапсиш па ћеш онда да их пустиш. Па ћеш се онда посвадјати са коалиционим партнерима па ћеш прогласити ванредне изборе... Шта имаш у плану након тога, ако има икаквог плана...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дм

30.07.2014 20:39

Сви који су на директорска мјеста досли партијском линијом бице замјењени другима који це на та мјеста доци партијском линијом.Све исто само друга партија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxл

30.07.2014 23:01

Је ли то "сјеча кнезова"?Хехеххее "сјеци" Александре јуначком руком и не жали, нек ти рука не задрхти!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

31.07.2014 09:16

Ово што Вучић ради у Србији, то исто чека нову власт у РС-ој. Мора се све посмјењивати што је СНСД и Додик поставио по родбинској, кумовојској, партијској линији. Од полицје, судија, директора итд. Предстоји вам дуг и мукотрпан посао, али кад то урадите , народ ће одахнути, и моћи ће се надати бољем животу, јер нам горе од овога не може бити, јер смо додирнули дно дна.

ОДГОВОРИТЕ