Гојко Качар поново креће ка врху

Само један разговор са Мирком Сломком био је довољан да српски интернационалац заузме место у првом тиму ХСВ-а.

Фудбал 30.07.2014 | 20:05
Гојко Качар поново креће ка врху

Био је то огроман потенцијал. Потенцијал који је можда и најбоље описао сада у Србији омражени Џо Шимунић.

"Гојко Качар? Баш штета. Кад је дошао у Херту био сам убеђен да ће за коју годину играти у Манчестер јунајтеду или тако нешто. Он у себи има нешто посебно, кад год је лопта ничија, кад год је неки прекид он је увек ту, најближи. Дуго играм фудбал, 14 година сам био у Немачкој, али то никад нисам видео. Просто је невероватан", рекао је Шимунић.

Качар... као да је у земљу пропао. У Хамбургу су малтене одустали од њега, Гојков репрезентативни статус потпуно је заборављен... А онда се појавио јапански Серезо. И убрзо Мирко Сломка. Будућност Гојка Качара сада изгледа много светлије. Нови тренер ХСВ-а (стигао у клуб када је српски интернационалац већ отишао на "каљење" у Јапан) бившег вундекинда Војводина види као саставни део везног реда Хамбурга.

"Шанса се указала, ја сам је зграбио, на свим припремним мечевима био стартер, за разлику од већине проводио свих 90 минута на терену што само по себи упућује на закључак да сам Сломкин избор за сезону пред нама. Конкуренције се не плашим, може сад, у прелазном року, да дође не знам ко, али толико самопуздања имам...", самоуверен је Качар у разговору за дневни лист Спорт.

Протекли месеци учинили су га таквим.

"Стекао сам сјајно искуство у Јапану, редовно играо, вратио се у форму, доживео низ лепих ствари... У Немачку је стигла понуда Хамбургеру за обнову сарадње, али завршило се само на жељи Јапанаца, којима дугујем огромну захвалноаст. Шта је пресудило да дође до оваквог сценарија? Састанак, само један сусрет са шефом Сломком, који ми је јасно ставио до знања да најозбиљније рачуна на мене и да не постоји разлог за мој повратак у Јапан", каже Качар чији уговор са ХСВ-ом истиче наредног лета.

До тада ћемо већ знати - може ли Качар да испуни макар део оног вансеријског потенцијала?

Коментари / 0

Оставите коментар