Роналдињо постаје 'Јуниор'?!

Легендарни Бразилац Роналдињо и Атлетико Минеиро споразумно су раскинули уговор, те је он сада слободан играч.

Фудбал 29.07.2014 | 11:50
Роналдињо постаје 'Јуниор'?!

Овакав сценарио могао је да се очекује после изјаве Роналдињовог саиграча Жоа, који је у понедељак рекао да је бивши фудбалер Барсе одиграо последњи меч за Минеиро.

Тачни разлози прекида сарадње нису објављени, а према информацијама из Јужне Америке, Бразилац ће каријеру наставити у Боки Јуниорс. Много мање реалнија опција појавила се током дана, а то је прелазак у Стоук Сити.

Бразилац је наводно већ виђен у аргентинском клубу као замена за Хуана Романа Рикелмеа, који је прошле недеље прешао у Аргентинос Јуниорс.

Некада најбољи фудбалер планете у Атлетико је стигао 2012. године, после помало разочаравајућих издања у Милану, али је бразилском клубу већ следеће године донео трофеј у Копа Либертадорес, први у историји.

Ипак, сјај је убрзо утихнуо, одбрану титуле Атлетико је завршио поразом у Ласт 16 фази од имењака из Колумбије, док је у домаћем шампионату био тек десети.

Роналдињо има 34 године, каријеру је стартовао у Гремију, а 2001. се као један од највећих талената преселио у Пари Сен Жермен.

Зенит каријере доживео је као члан Барселоне, чији дрес је носио пет година, пре преласка у Милан, 2008. Две сезоне нису биле довољне да покаже партије из претходног периода, те се вратио у домовину, најпре је био у Фламенгу, а 2012. је стигао у Минеиро.

За репрезентацију Бразила до сада је одиграо 97 утакмица и постигао 33 гола, а учествовао је у освајању Светског првенства 2002. године.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

веља

29.07.2014 19:28

Обозавали су га цак и Реалови навијаци мајстор какав се неце ускоро појавити узива у фудбалу, легенда......

ОДГОВОРИТЕ