Поштујемо ЕУ, али и нашу економију

Премијер Александар Вучић рекао је да је Србија потпуно лојална Европској унији, али и да тражи од Уније да поштује виталне и националне интересе Србије, те да не очекује да уништавамо сопствену економију зарад тапшања по рамену.

Србија 28.07.2014 | 21:01
Поштујемо ЕУ, али и нашу економију

Премијер је, поводом поруке италијанске министарке спољних послова Федерике Могерини да ЕУ очекује од Србије повећан ниво усаглашености спољне политике са Бриселом по питању санкција Русији, рекао да ће се влада борити да и даље брани своје виталне интересе, те да није спреман на промену такве политике.

- Ситуација у којој се налази Србија није лака - констатовао је премијер, и истакао на седници владе у Нишу да са поносом може да каже да је Србија сачувала позицију земље на путу за Европску унију, али и своју самосталност и независност, те да је третирају као озбиљну суверену државу коју свуда поштују.
 
- Да ли ћемо успети да сачувамо државне и економске интересе то је питање на које ће одговоре дати будућност - рекао је премијер на седници Владе Србије у Нишу.
 
То, додао је, зависи од наше способности, али од прилика са којима ћемо се суочити.
 
- У сваком случају, ми имамо јасна спољнополтичка опредељења, али живимо у тешким економским условима и не можемо да уништавамо сопствену економију да би нас неко тапшао по рамену - поручио је Вучић додавши да ће Србија свакако бити на европском путу.
 
- И данас отворено кажем да Србија не може да баца под ноге стотине милиона евра да би некоме доказала политичку лојалност. Потпуно смо лојални ЕУ, али тражимо да ЕУ поштује виталне и националне интересе Србије, а то је када наше фирме могу
да зарађују новац да нам то неко не зауставља само да би показао силу над Срибјом - казао је премијер.
 
Напоменуо је да уосталом и изјаве појединих украјинских званичника говоре колико је Србији потребно и алтернативно напајање гасом и колико је потребно и колико можмео да обезбедимо за наше грађане новца и посла.
 
- Та позиција неће бити лака, али сам задовољан чињеницом да смо до сада успевали да заштититимо насе виталне интересе. Како ће то бити у будућности борићемо се да то одбранимо, а уколико буде долазило до промене наше политике то ће морати неки други људи - рекао је Вучић.

Коментари / 0

Оставите коментар