Нијемци разбили Аустрију за финале!

Репрезентација Немачке до 19 година први је финалиста Европског првенства које се игра у Мађарској.

Фудбал 28.07.2014 | 19:57
Нијемци разбили Аустрију за финале!

Немци су у првом полуфиналу разбили вршњаке из Аустрије резултатом 4:0 и имаће прилику да понове успех из 2008. године када су били шампиони.

’Панцери’ су током целог меча у Будимпешти били потпуно доминантни, а убедљиву победу донели су Селке, Стендера, Езтунали и Муктар.

Немачка ће се у борби за титулу састати са бољи из другог полуфинала у ком се састају Србија и Португал.

Изабраници Маркуса Сорга одлично су отворили утакмицу и већ на старту затресли мрежу ривала, али им је гол поништен због офсајда. Ипак, Селке у 20. минуту начиње одбрану Аустрије и најављује убедљив тријумф.

После корнера са десне стране и боксовања голмана Лучића, лопта је дошла до Стендере. Он је на десном боку заломио и центрирао ка нападачу, који је главом са петерца, неометан проследио у гол.

Десет минута касније Немци су имали 2:0 – поново акција по десној страни и нови центаршут, овога пута Селкеа који је пронашао Стендеру. Везиста Ајнтрахта покушао је да одигра дупли пас, лопта му се вратила после одбитка од ноге ривала и он је из прве, дропком, послао у супротан угао немоћног Лучића.

Тим резултатом отишло се на одмор, а Аустријанци су непосредно пре полувремена промашили најбољу шансу преко Грилитша, који је слабо шутирао са ивице казненог.

У другом делу игре виђена је иста слика као и у првом, а Езтунали је у 58. минуту погодио за 3:0. Он је кроз средину добио лопту од Стендере који је поново био ’пакер’, варком тела избацио Ловрића и послао лопту буквално кроз голмана Аустрије.

Нису хтели Немци да прекину са нападима јер су видели да могу постићи још неки гол против не баш организоване селекције Аустрије. То се и десило 10 минута после трећег поготка, када је Муктар из петерца поставио коначан резултат.

Немачка ће у финалу играти против Србије или Португала, а тај меч на програму је у четвртак од 19 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар