Извјештај против професора Шипке

Полицијски службеници Центра јавне безбједности Бањалука /ЦЈБ/ поднијели су извјештај Окружном тужилаштву Бањалука против лица са иницијалима Д.Ш. /67/ из Бањалуке за кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлашћења и фалсификовање или уништавање пословних или трговачких књига или исправа.

Република Српска 28.07.2014 | 15:01
Извјештај против професора Шипке

 Портпарол ЦЈБ Бањалука Марија Маркановић рекла је Срни да се Д.Ш. сумњичи да је од 2002. до 2005. године, док је обављао послове директора предузећа из Бањалуке, у намјери да клијентима предузећа прибави противправну имовинску корист, више пута извршио исплату новчаних средстава са рачуна предузећа на рачун у банци у укупном износу од 210.409 евра.

Према њеним ријечима, та новчана средства су искориштена за поврат дијела уплаћене премије клијентима предузећа, што није приказано у финансијским евиденцијама.

"ЦЈБ Бањалука наставља рад на документовању овог предмета", навела је Маркановићева.

Незванично се сазнаје да је ријеч о Драгутину Шипки, редовном професору Универзитета у Бањалуци који је обављао послове директора "Крајина осигурања" АД Бањалука.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Рубин

28.07.2014 13:07

Лоповиће вјешају,лопове пропуштају-рекао је народ давно.Такав случај је ово,гдје су владајући олигарси са својим милијардама ,од народа отетим!Прочитани сте ко отворена књига!

ОДГОВОРИТЕ
Name

јовица

29.07.2014 06:46

Овај је цлан Савеза за промјене.

ОДГОВОРИТЕ