Николић: Они су богати, а ми гладни!

Тренер Партизана Марко Николић рекао је да је глад за победама и успехом највећи адут његове екипе у мечу са финансијски јачим шампионом Бугарске Лудогорецом.

Фудбал 28.07.2014 | 14:15
Николић: Они су богати, а ми гладни!

Партизан у среду гостује у Разграду у 3. колу квалификација за Лигу шампиона, где је пошлог лета несрећно поражен 2:1.

"Ми имамо амбицију да покажемо да финансијски фактори не морају да буду одлучујући. Они имају новац, а ми глад за победама и то је наш најјачи адут", рекао је Николић.

Лудогорец већ годинама доминира у Бугарској, а прошле сезоне је блистао и у Европи када је заустављен тек у осмини финала од Валенсије.

"Добро се познајемо, ту глад за успехом морамо да пренесемо на терен, и да будемо спремни да се боримо за сваки сантиметар терена. Ко год да је са друге стране, шансе су подједнаке", рекао је Николић.

Бугарски шампион није у очекиваној форми, након победе над Диделанжом 4:0 у првом мечу 2. кола квалификација, у реваншу је било 1:1, а Лудогорец у међувремену није добио ниједан од три меча у домаћем првенству.

"Ово су нове фудбалске приче у односу на утакмице прошле године. Пратили смо последње три утакмице Лудогорец, сваки тим има неке мане, добро смо их упознали и спремно дочекујемо овај двомеч", рекао је Николић.

Тренер Партизана је додао да то није меч који одлучује о "животу или смрту", али јесте још једна велика утакмица у историји Партизана.

"Боримо се за најквалитетније фудбалско такмичење на свету, важно је да сви уживамо у овоме", поручио је Николић.

Фудбалери Партизана у Бугарску путују у уторак, на аеродром у Варни стижу око поднева, чартер летом из Београда, а први тренинг у 130км удаљеном Разграду имаће увече од 20.30 часова.

Први дуел Лудогореца и Партизана игра се у среду од 20 часова на стадиону у Разграду. Прошле сезоне Богари су савладали црно-беле са 2:1 после много среће.

Двојица кључни дефанзиваца Лудогореца Козмин Моци и Јордан Минев неизвесни су за први дуел с Партизаном у 3. колу квалификација за Лигу шампиона.

Моци, штопер из Румуније, повредио се у реваншу 2. кола против Диделанжа, а није тренирао последњих неколико дана како би се опоравио за Партизан.

Нешто боља ситуација је са Миневом, који ће бити тестиран у понедељак, па ако добро прође почеће са пуним тренингом.

Моци жели по сваку цену да игра у среду, али још није сигурно да ли ће опет бити у тандему са Александром Александровом испред гола Лудогореца. Ако се не опорави, замениће га Теро Мантуа.

Бугарски шампион није у очекиваној форми, након победе над Диделанжом 4:0 у првом мечу 2. кола квалификација, у реваншу је било 1:1, а Лудогорец у међувремену није добио ниједан од три меча у домаћем првенству.

Коментари / 0

Оставите коментар