Вучић и министри аутобусом иду у Ниш

Влада Србије, укључујући и премијера Александра Вучића, путоваће до Ниша и натраг у Београд аутобусом.
Како би му брже прошло време на путу до Ниша, премијер ће са собом понети шах.

Србија 28.07.2014 | 07:18
Вучић и министри аутобусом иду у Ниш

Влада Србије одржаће данас, поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата, свечану седницу у Нишу.

Седница ће бити одржана у згради Универзитета у Нишу у 16 сати и биће отворена за медије, најавила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

У згради Универзитета, згради Бановине било је смештено српско руководство током периода у коме је Ниш био ратна престоница Србије, рекао је Тањугу градски већник Жарко Ранковић.

Седница ће бити одржана на дан када је пре 100 година тадашњем председнику владе Николи Пашићу стигао телеграм о објави Великог рата.

Објава рата упућена је Београду у преподневним сатима, обичном телеграфском поштом. Телеграм је садржао три реченице.

У првој је стајало да влада Србије није "на задовољавајући начин одговорила на ноту" из Беча, достављену 23. јула, односно на ултиматум.

Потом је следио став да је отуда Аустро-Угарска "принуђена да се ослони на силу оружја". А трећа, последња реценица гласила је: "Аустроугарска сматра да се од овог тренутка налази у рату са Србијом".

Дан након објаве рата, 29. јула, регент Александар Карађорђевић објавио је проглас народу:

"На нашу Србију насрнуло је велико зло. Аустроугарска нам је објавила рат (... ) Ја сам принуђен позвати све моје драге и храбре Србе под српску тробојку..."

Због заседања Владе, од 11 до 16 сати биће потпуно обустављен саобраћај у улицама око зграде Бановине, а трасе линија градског превоза биће преусмерене.

У склопу обележавања 100-годишњице почетка Великог рата данас ће бити организован свечани испраћај представника Сафари клуба на историјску експедицију "Путевима српске војске у Првом светском рату" која полази са трга краља Милана. Шест џипова са посадом током 15 дана проћи ће кроз сва места за које се везују значајни догађаји Великог рата у којима је учествовала српска војска.

Поред тога, биће положени венци на споменик Ослободиоцима Ниша на Тргу краља Милана, а биће и свечано откривена спомен плоча у знак сећања на дан када је телеграм о објави рата Србији од стране Аустругарске стигао у град Ниш на Универзитетском тргу.

Раније је најављено да ће на летњој позорници у нишкој Тврђави данас бити одиграна позоришна редстава "Деветсто петнаеста", коју су по тексту Бранислава Нушића у копродукцији направили глумци Нишког и Крушевачког народног позоришта.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Истина

28.07.2014 06:15

Браво, И код нас се стеди, сад су у пратњи слузбеног аута, само два полицијска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па ста

28.07.2014 06:17

И да иду са аутима не би потросили висе од 300-400 КМ горива,а толико це платити и превоз са аутобусом,ал је битно да је то медијски пропрацено,па це народ мислити хеј види Бога ти неце да иду са аутима,јесу добрице...ех то је проблем са неписемним народом,који ниста не зна ставити на папир и упоредити,него само гледа ста ко преприцава и тупи мозак по фејсбуцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре па ста

28.07.2014 06:39

Мислим да ти математика није јаца страна. А људи су писмени и у праву. Узми ти оловку па срацунај троскове слузбених аутомобила велике литразе, возаца, полицијске пратње,...

ОДГОВОРИТЕ
Name

номад

28.07.2014 06:54

Вуциц аутобусом на сједницу а Баја на партијски руцак хеликоптером. Узас и срамота.

ОДГОВОРИТЕ
Name

па_ста_реплy

28.07.2014 07:13

"па ста" слажем се са тобом. Да се ово ради искрено сумњам да би тако лако доспјело у медије, а од Вучића се очекују конкретни резултати и побољшање живота у Србији. Не треба правити мегазвијезду од њега па да се заврши као са Милошевићем, или код нас са Додиком који је ето имао храбрости странцима и свима рећи сто други као нису смјели (и ми смо га због тога величали, а у суштини је неспособан да уради пуно тога да побољша живот градјана).

ОДГОВОРИТЕ
Name

даре

28.07.2014 09:44

Обична демагогија и приче за раднике и пензионере којима су смањили пензије и плате по 10%.Ако ће овими сличним потезима извући Србију из кризе свака част,али нешто пуно министри финснсија подносе оставке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

28.07.2014 10:02

Поцеце и на бициклу да иду на посо .. те "форе" на западу одавно постоје код политицара :)) мислим да је добар потез ал да треба много висе од тога .. Мислим да се ту најављују неке таксе на аута и на загадјенст ваздуха итд .. позз свима

ОДГОВОРИТЕ
Name

кума

28.07.2014 10:51

Ове насе не пустајте у аутобус! Ухватице их контрола без карте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

тара

28.07.2014 11:03

Вожња аутобусом,смањење плата и пензија,дизање кредита,повећање цијена струје,смјене директора и сл ,а нигдје нема Вучић отворио фабрику запослио 500 људи.

ОДГОВОРИТЕ