Хрватска: Претучен холандски туриста

Холандски туриста Михаел Ролеман, који је претучен недавно на тераси ресторана у центру Пореча, пуштен је данас из клиничке болнице Ријека, па је са породицом отпутовао у Холандију.

Регион 24.07.2014 | 23:01
Хрватска: Претучен холандски туриста

Холанђанин је оперисан у ријечкој болници. Задобио је прелом доње вилице и друге повреде главе, те потрес мозга.

Тај тешки инцидент догодио се у недјељу, 20. јула увече, кад је 38-годишњи Холанђанин конобару у поречком ресторану "Бијели сан" приговорио да дуго чека наручену вечеру, преносе хрватски медији.

Особље му је наводно рекло да, ако не жели чекати, може без плаћања отићи из ресторана, што је туриста из Холандије хтио учинити, али је проблем настао око рачуна за пиће.

У болници на Сушаку претученог туристу посјетио је министар туризма Хрватске Дарко Лоренцин, који је најоштрије осудио тај брутални напад и понудио помоћ хрватских институција.

Градоначелник Пореча Еди Штифанић рекао је да ће, у знак извињења, град Пореч у сарадњи са поречком Туристичком заједницом покрити све трошкове боравка те породице.

Он је најавио да ће размотрити каква је могућност одузимања терасе угоститељском објекту "Бијели сан".

Холандског туристу у Поречу брутално је претукао нећак власника ресторана "Бијели сан" Хајдара Билалија, чију породицу Поречани често вежу за појам "албанска мафија", јавили су раније хрватски медији.

Извор: Агенције

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

босна

25.07.2014 04:50

Хрвати су дигли нос од уласка у ЕУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

патриота

25.07.2014 06:10

Није налетио на конобара него на будалу не мјешајте професију и насилну будалу .Иначе у том ресторану нема кафе него кава и нећете је добити, познат ресторан по инцидентима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ресторан

25.07.2014 08:42

Па није дошо у Бургер Кинг у Холадији и да се шепури како он хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

25.07.2014 08:52

Мора да је српског поријекла.

ОДГОВОРИТЕ