Допуњава се оптужница о убиству Ћурувије

Специјални суд вратио је на допуну истраге оптужницу против четворице припадника Државне безбједности /ДБ/ који су оптужени за убиство новинара Славка Ћурувије.

Србија 24.07.2014 | 16:30
Допуњава се оптужница о убиству Ћурувије

Бранилац оптужених Мила Радоњића и Ратка Ромића Зора Добричанин-Никодиновић потврдила је да је Кривично ванпретресно вијеће наложило Тужилаштву за организовани криминал да у року од три дана донесе наредбу о допуни истраге ради бољег разјашњења ствари у том предмету.

Она је додала да је суд усвојио приговоре које су браниоци истакли у одговору на оптужницу, подигнуту почетком јуна.

Тужилаштво за организовани криминал подигло је 6. јуна оптужницу против четворице бивших припадника ДБ због сумње да су "због ниских побуда" убили новинара и власника листа "Дневни телеграф" Славка Ћурувију у априлу 1999. године.

Оптужени су тадашњи начелник Ресора ДБ Радомир Марковић, начелник београдског центра ДБ Милан Радоњић, главни обавјештајни инспектор у Другој управи ресора Ратко Ромић и припадник резервног састава тог ресора Мирослав Курак.

Марковића терете да је то дјело извршио у подстрекавању, а остали су оптужени као саизвршиоци.

Радоњић и Ромић су у притвору, Марковић је у затвору у Пожаревцу на издржавању казне затвора од 40 година, а Курак није доступан правосудним органима и за њим је расписана међународна потјерница.

Кључни свједок у овој истрази након чијег исказа су ухапшени опртужени 13. јануара јесте некадашњи припадник ДБ, односно командант јединице за специјалне операције Милорад Улемек - Легија.


Коментари / 0

Оставите коментар