Процесуирати све злочине над Србима

Предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун изјавио је данас да ради трајног помирења у региону правда не смије да буде селективна и да сви починиоци злочина над Србима морају бити процесуирани.

Србија 23.07.2014 | 12:16
Процесуирати све злочине над Србима

Дрецун је подсјетио да главном тужиоцу за истрагу о трговини људским органима на Косову и Метохији 1999. године Клинту Вилијамсону 1. августа истиче мандат, истичући да ће морати тај мандат да оконча оптужницом, или одустане од ње.

"Сувише су јаке индиције да су бивши припадници такозване Ослободилачке војске Косова починили ужасне ратне злочине, што потврђује нови извештај Дика Мартија. Више нико не може да затвара очи пред тим чињеницама да не би била подигнута оптужница", сматра Дрецун.

Он је истакао да има "велику резерву и још већа очекивања" од оног што Вилијамсон ради, јер се до сада показало, везано за све ратове на просторима бивше Југославије, да су они који су починили злочине над српским народом пролазили некажњено, или су веома благо кажњавани, преносе београдски медији.

"Коначно је дошло време да правда на Космету прогледа, а то у великој мери зависи од извештаја Вилијамсона", рекао је Дрецун.

Предсједник Одбора за Косово и Метохију указао је и на то да се заборавља улога Албаније, јер из свих догађаја на Косову 1998 и 1999. године, као и оних након тога - стоји режим у Тирани.

Амерички тужилац, према најавама медија, крајем месеца, највероватније 28. јула, у Бриселу би требало да објелодани извјештај о могућим незаконитим радњама у вези са трговином људским органима.

Извор: Тањуг

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

23.07.2014 20:45

Баш да видимо и тај филм. Занима ме колико ће их и зашто бити осуђено. Ријеч помирење је отрцана фраза, па неби вјековима трајала трвења и ратови да смо се могли помирити.

ОДГОВОРИТЕ