Српски делфини против Грчке за полуфинале

Српски ватерполисти вечерас од 20.30 са Грчком играју четвртфинале Европског првенства у Будимпешти.
Србија и Грчка играли су до сада 15 пута, Србија је забележила 12 победа, реми и два пораза.

Србија 23.07.2014 | 10:43
Српски делфини против Грчке за полуфинале

Победник тог дуела у полуфиналу ће се састати са Црном Гором, која је изборила директан пласман међу четири најбоље екипе у Европи, исто као и Мађарска. У другом четвртфиналу састају се Хрватска и Италија.

„Играју добро и најавио сам их као могуће изненађење првенства. Квалитетни су, дисциплиновани и за победу је потребан приступ као у мечу са Шпанијом.Нисмо смели да киксирамо. Да смо изгубили сигурно би неки то искористили да потцене снагу ватерпола као вредности српског спорта. Мада смо већ 15 година на ивици и одржавају нас једино резултати репрезентације“, рекао је селектор Дејан Савић.

Милан Алексић је истакао да доста цени центре грчког тима Мурикиса и Коломвоса.

„То им је главна снага. Навикли смо на таве дуеле, свака екипа врсне сидраше. Грци играју веома лепо, коректно. Време је да проради наш играч више. Очекујем тешку борбу и победу“, нагласио је Алексић.

Најбољи стрелац нашег тимаФилип Филиповић каже да је дуел са Грцима као финале пре финала, као и да је Светско првенство у Барселони било велика школа.

„Ово је као финале. Грци су заиста доста показали на турниру.Знамо шта нам је чинити, шта ће обрадовати наше навијаче. Дижемо се из меча у меч, хватамо залет и не бих волео да сам у кожи тима који има Србију за ривала“, рекао је Филиповић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рибар

24.07.2014 05:20

Нисам знао да тамо има делфина

ОДГОВОРИТЕ