Мирнодопски злочин над правдом

Адвокат Љубомир Пантовић оцијенио је да је одлука Апелационог суда у Приштини да преиначи одлуку суда у Косовској Митровици и Србима Јовици Дејановићу /54/ и Ђорђу Бојковићу /72/ изрекне пресуду од укупно 22 године затвора због ратног злочина над цивилима правни скандал и "мирнодопски злочин над правдом".

Србија 23.07.2014 | 11:01
Мирнодопски злочин над правдом

Пантовић је нагласио да је већ уложена жалба Врховном суду самопроглашеног Косова и додао да у својој дугогодишњој пракси није видио већи правни скандал.

Он је подсјетио да су Пантовић и Дејановић ранијом пресудом суда ослобођени свих оптужби, јер Тужилаштво није понудило ниједан доказ, преносе београдски медији.

"Ја сам назвао ту пресуду `мирнодопским злочином против правде`, јер су ти људи проглашени кривим за ратни злочин над цивилима, а ја тврдим и написао сам у жалби да је другостепено судско веће извршило мирнодопски злочин против правде на штету ових људи", рекао је Пантовић.

Он наводи да се Бојковић и Дејановић већ налазе на издржавању казни у затвору у Косовској Митровици због наводног силовања једне Албанке током сукоба на Косову и Метохији 1999. године.

"Обојица су овде у притвору у Митровици и ту је једна, да кажем, игра била по среди. Суд је све радио у тајности. Када је суд одлучио да их казни, онда су у договору са полицијом, да ови људи нису ни знали да су осуђени, позвали их да се јаве неким другим послом у полицију, онда су им ту уручили пресуде, везали их и стрпали у затвор", рекао је Пантовић.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар