Вучић креће у чистку неспособних кадрова

Судећи по најави премијера Србије Александра Вучића, партијским кадровима у јавним предузећима је одзвонило и од сада ће велике системе водити стручни људи.

Србија 23.07.2014 | 07:10
Вучић креће у чистку неспособних кадрова

- Мени не треба ниједан човек из СНС који је у јавним предузећима. Велики задатак је од Србије направити нормалну земљу - нагласио је премијер. Иако није наводио имена, како сазнајемо, црвене картоне и удаљавање из фотеље директора у првом таласу добиће пет директора!

Лоши резултати

- Већ много жутих картона у свом пословању имају директор „Железница Србије“ Драгољуб Симоновић, Директората за цивилно ваздухопловство Милан Живановић, „Србијагаса“ Душан Бајатовић, „Коридора“ Дмитар Ђуровић и ЕПС Александар Обрадовић. Нису сигурне фотеље ни других директора јер због реформе јавног сектора намерава да уместо партијских доведе стручне људе. Вучић је још почетком године најавио да ће доћи до кадровских чистки неспособних директора, укључујући напредњачке кадрове.

Избори су, међутим, све то блокирали, а након тога и поплаве. Међутим, на последњој седници Председништва лидер напредњака је рекао да више неће да трпи мангупе - каже извор Курира и додаје да су Симоновића из „Железница“ и премијер, али и други функционери из врха СНС у више наврата упозоравали да његови потези бацају сенку на углед странке, посебно прескупи ручкови, путовања у иностранство и непотизам у управљању „Железницама“.

Ћутолози

Нико од садашњих директора јавних предузећа није био расположен за изјаве.
Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је Вучић још пре избора најавио да ће у јавном сектору уместо партијских седети стручни људи.

- Премијер је проценио да је сада прави тренутак да се бар неки партијски људи замене стручњацима у јавном сектору. Ићи ће фазно у реализацију тог циља јер би, ако би се рез направио нагло, било великог отпора и у самој партији.

ОВИ ДИРЕКТОРИ ЛЕТЕ

- ЕПС - Александар Обрадовић
- Србијагас - Душан Бајатовић
- Железнице Србије - Драгољуб Симоновић
- Коридори Србије - Дмитар Ђуровић

НЕЋЕМО ОДУСТАТИ, АКЦИЈА ОДМАХ

Премијер Александар Вучић поручио је да се Влада на чијем је челу неће плашити нити одустати, да је реч о „насушној потреби земље да бар проба да се промени“. Он је нагласио да је рад једини начин да нам буде боље и да рад мора да буде наш последњи експеримент и последњи покушај.

Извор: Курир

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Мики

23.07.2014 05:15

Напред Ацо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

прњаворцанка

23.07.2014 05:18

Како треба нама један Вуциц. Па да поцисти мало оне који су крали од дрзаве, а поједини их јос унаприједили. Ето каква нам је власт у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

23.07.2014 07:12

Дође вријеме па ћете видети ко је Вучић,све те што смењује су његова странка све је то само договор ради рејтинга.

ОДГОВОРИТЕ