Срби, сад морате побједити!

Ватерполисти данас (16.00) на Европском првенству немају избор против Шпаније. Прлаиновић: За нас је дуел са „фуријом“ раван полуфиналу.

Остали спортови 21.07.2014 | 13:50
Срби, сад морате побједити!

Без права на грешку. Ватерполисти Србије више не могу да се „коцкају“ на 31. ЕП у Будимпешти. „Делфини“ данас (16.00) у последњем колу групе Б не смеју да изгубе од Шпаније уколико желе да изборе четвртфинале. Зато европски прваци окршај са „црвеном фуријом“ доживљавају као бити или не бити и занима их само победа.

- Није нам ово први пут - истиче Андрија Прлаиновић. - Немамо право на грешку. За нас је дуел са Шпанцима раван полуфиналу. Уосталом види се да је наша група веома изједначена, тешка, да ће један од кандидата за медаљу испасти. Није нимало лако одиграти три дербија за редом.

Сјајни играч, који се још није исказао у правом светлу, јер се мучи у нападу, примећује да су квалитетнији од ривала, али и да то ништа не значи:

- Свесни смо колико је утакмица важна. Мотив нам не недостаје, али морамо боље, нарочито у нападу. Са Шпанцима смо играли толико пута да се познајемо одлично. Најчешће смо их побеђивали, али увек тесно. И данас је важно да их савладамо.

Некадашњи капитен Црвене звезде и даље жали за пропуштеном победом против Хрвата:

- Увек себи постављамо високе циљеве, тако да сваку утакмицу коју не добијемо доживљавамо као неуспех. Само и да смо прекјуче славили не бисмо смели да изгубимо. Дуел са Шпанцима је један од оних који морају да се добију.

Наши су јуче имали два тренинга. Анализирали су Шпанце, разговарали. Са ривалом су од 2006. одиграли 28 мечева и само шест изгубили. Али, то су били болни порази као у мечу за бронзу на СП 2007. у Мелбурну.

- Не памтим када смо били у оваквој ситуацији. Другачије смо планирали, веровали да последњи меч у групи неће бити пресудан. Могли смо све раније да завршимо, мало смо се прибојавали оваквог сплета околности. Морамо да се издигнемо и победимо - сматра центар Душко Пијетловић.

Искусни центар признаје и да се муче у нападу:

- Нисмо лоше играли, али смо промашивали и оно што никад нисмо. Не знам који је разлог, ваљда ћемо бити прецизнији када је најважније. Ипак, најбитније је да је све у нашим рукама. Увек смо тешко играли са Шпанцима, њихов стил нам не одговара. Одлични су пливачи, бржи, док смо ми снажнији, доминантнији на центрима и ту видим нашу шансу. Не служи ме шут, али се надам да ћу то успети да прекинем.

Јасно је нашима да и победа над Шпанцима не гарантује друго место у групи и да много тога зависи од дуела Мађара и Хрвата. Домаћин је осигурао полуфинале, питање да ли ће бити мотивисан као и „баракуде“.

- Морамо да заборавимо на Хрвате, мада још жалимо за победом. За нас је окршај са Шпанцима бити или не бити. Идемо на победу, верујем да ће коначно да проради и играч више. Прекјуче смо поправили игру у одбрани, против Хрвата смо деловали далеко чвршће, играч мање је функционисао. Али, мучи нас тај играч више. Са Мађарима смо срљали, против Хрвата били мало бољи, верујем да ће са Шпанијом бити онакав какав нам је неопходан - опитмиста је Ранђеловић.

РАСПЛЕТ
ПОСЛЕДЊЕ коло најбезбрижније дочекаће Мађари, који су обезбедили прво место у групи Б и директан пласман у полуфинале. У групи А за сигуран пласман међу четири боре се Италија и Црна Гора и уколико остану поравнати одлучиваће гол-разлика. „Азури“ вечерас играју са Грчком, а „ајкуле“ пре подне са слабом Грузијом.

МАНДИЋ: ЗАВИСИ ОД НАС
ДУШАН Мандић сматра да против Шпанаца не сме да се калкулише и да мора да се игра из све снаге:
- Све зависи од нас. Верујем у саиграче, у победу. Неопходно је да се пресаберемо, да покажемо квалитет. Шпанци су одлични пливачи, имају сјајну контру. Срећом, све је у нашим рукама и имам утисак да се дижемо, да смо бољи из утакмице у утакмицу. Немамо више луксуз да грешимо, али сигуран сам да је све лоше иза нас.

ГРУПА Б
Француска - Немачка 14.30
Србија - Шпанија 16.00
Мађарска - Хрватска 20.30
1. Мађарска 4 4 0 0 48:30 12
2. Хрватска 4 2 2 0 40:32 8
3. Србија 4 2 1 1 42:28 7
4. Шпанија 4 2 1 1 41:33 7
5. Немачка 4 0 0 4 28:49 0
6. Француска 4 0 0 4 28:55 0

Коментари / 0

Оставите коментар