У Брчком се стање погоршава

Сава се пробила кроз насип у Копаницама у општини Орашје гдје је по сазнању рано јутрос отишао и градоначелник Брчког који је потврдио да је на овом мјесту Жупаније посавска одустала од одбране.

 

Република Српска 18.05.2014 | 18:50
У Брчком се стање погоршава

Послије извлачења Вучиловљана евакуација је настављена. Упућен је позив мјештанима Крепшића, Горица, Марковић Поља, Плазуља, а у Дренаву су се на позив за исељење упутили чамци с припадницима специјалних јединица из Републике Македоније који су пристугли да помогну.

Иначе, велики број волонтера, чланова удружења и грађана ставио је и себе и материјална средства на располагање, али се, сем подизања зечијих насипа дуж магистралног пута Брчко – Лончари у насељу
Крепшић, више гиотово ништа не може ни урадити.

Проблема има у ужем градском језгру гдје су поплаве угрозиле темеље једне стамбене осмостанке из које је наређено исељавање.

Укратко - Посавини, без претјеривања, пријети потоп.

БН ТВ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милан

18.05.2014 15:51

Ниста цудно, то се могло оцекивати. Гледам у петак људи у броду се организују и стављају вреце да с3 бране од Саве. А ови у дистрикту ладно ниста бас као да це њих обици и сад кад се десило онда је касно!сад се евакуису. Не могу да вјерујем. Срецно Брцаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тонy

18.05.2014 20:47

Каснило се са реаговањем. Лоша организација. И тамо где се реаговало, није било добро. Једина нада је да Сава престане да расте.

ОДГОВОРИТЕ