Ракић оставио неизбрисив траг у новијој српској политици

Велики број страначких лидера и државних функционера данас је са жаљењем и болом примио информацију о смрти једног од оснивача Нове демократске странке Миодрага Ракића, који је, према мишљењу многих, оставио неизбрисив траг у новијој српској политици.

Србија 13.05.2014 | 22:27
Ракић оставио неизбрисив траг у новијој српској политици

Председник Нове демократске странке Борис Тадић данас је саопштио да је изгубио највећег пријатеља и најхрабријег саборца.

"Био је потпуно посвећен сигурној будућности Србије и њене деце, а нимало властитој слави и похвалама јавности. На дан његовог одласка мало је оних који знају у како тешким околностима би данас наша земља била без његове огромне храбрости и дела. Од данас, нека то знају сви. Хвала ти за све мој друже, мој брате, велики човече Мики Ракићу", наводи се у саопштењу Тадића.

НДС је овим тужним поводом отворила врата за грађане који ће сутра у централи странке, у Ватрослава Јагића 5, моћи да се упишу у књигу жалости.

На велики траг који је Ракић оставио у политичком животу Србије указали су и коалициони партнери НДС - Лига социјалдемократа Војводине и Заједно за Србију.

"Затварање хашког поглавља, борба против организованог криминала и снажни кораци учињени на европском путу, само су неки од успеха Србије које је тешко и замислити, без његове енергије, рада и визије. Уз све то, био је добар човек и пријатељ", саопштила је Лига социјалдемократа Војводине.

Председник странке Заједно за Србију Душан Петровић навео је да је Ракић својом храброшћу, несебичношћу и посвећеношћу тешком послу који је радио оставио заувек видан траг у политичком и јавном животу Србије.

"Сви ми имали смо срећу да будемо сведоци огромног прегнућа које је уградио у безбеднији и бољи живот свих грађана Србије. Мики је свим оним што је у току свог кратког живота учинио допринео да Србија буде боља земља, више уважена и поштована у свету", навео је Петровић.

Према његовим речима, Миодрага Ракића у јавном животу Србије нико неће и не може заменити, али ће све оно што је добро за Србију урадио остати трајно добро и бити јасан знак како се политиком и јавним пословима треба бавити.

Председник ДС Драган Ðилас је, поводом смрти дугогодишњег члана и некадашњег потпредседника те странке, навео да је Ракић био човек који се свим срцем борио за бољу будућност ове земље и који је дао немерљив допринос борби против сваког облика криминала.

"Мики је свакодневно радио на побољшању имиџа Србије у свету, истински се залажући за демократизацију нашег друштва уз међусобно поштовање и уважавање без обзира на различитости и политичку припадност или опредељење.

Био је поуздан партнер, сталожен, рационалан и толерантан, неко ко је ДС и све нас сваким даном чинио бољима", навео је Ðилас.

И заменик председника ДС и председник Владе Војводине Бојан Пајтић констатовао је да је Ракић увек је био посвећен, сталожен, храбар, толерантан, а да је његов допринос бољој Србији и сигурнијем животу њених грађана немерљив и незабораван.

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић је у телеграму саучешћа породици Миодрага Ракића и НДС изразио поштовања за све што је урадио како би Србија била боља земља.

Изразе саучешћа су, поред садашњих и бивших Ракићевих политичких сарадника, данас упутили и председник Владе Србије Александар Вучић, вицепремијер и шеф српске дипломатије Ивица Дачић и председница парламента Маја Гојковић.

Коментари / 0

Оставите коментар