Заинтересовани страни инвеститори

Министар правде Никола Селаковић изјавио је данас да постоји интересовање страних, озбиљних компанија за предузћа у реструктурирању.

Србија 10.05.2014 | 17:27
Заинтересовани страни инвеститори

- „Не бих да реметим процес преговарања, али ћете у наредном периоду бити сведоци интересовања страних озбиљних компанија за предузећа у реструктурирању. - рекао је Селаковић новинарима у парламенту.

Селаковић је додао да има предузћа чије проблеме држава није решавала и 20 година, као што су ФАП и нека друга, али исто тако и предузећа којима, како је оценио, треба само мало, да би могла добро да послују.
Он је подвукао да је Влада Србије утврдила Иземене закона о приватизацији, које јесу техничке, али и врло битне, јер стварају техничке предуслове да се након доношења новог закона о приватизацији, стечају, раду и низа других закона током лета, реше проблеми стари и 15 година.

Селаковић је подвукао да је у 164 предузћа у реструктурирању, у којима ради више од 56.000 радника, систем производње неодржив, у време док је држава имала више средстава и могла је неплански да их субвенционише и имали су фикцију да раде.

- „Србија мора озбиљно да решава проблеме и овим изменама закона не чини се куповина времена, не чекамо крај 150 дана да би након тога измишљали нових 150 дана, већ да се у ових 150 дана решавају проблеми и да ш што већи број мање проблематичних предузећа врати у живот“ -. нагласио је он.

Доношење измена закона је технички предуслов да се уз доношење реформских закона створи добар инвестициони амбијент, побољша сваки услов за запошљвање у Србији, додао је Селаковић, који је у скупштини бранио иземне Закона о приватизацији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

10.05.2014 16:56

Па ови у Србији само нешто обећавају, али обећање, лудом радовање.То вам је исто као и кобајаги да министри нече примати министарске плате, или да че забранити и умањити возни парк за кориштење. Оно је остало све исто.

ОДГОВОРИТЕ