ЕЛ: ПАО - ЦСКА 2:2

Кошаркаши Панатинаикоса савладали су ЦСКА на свом паркету у четвртој утакмици четвртфиналне серије Евролиге резултатом 73:72, после продужетака.

Кошарка 25.04.2012 | 09:38
ЕЛ: ПАО - ЦСКА 2:2

Овим тријумфом грчки клуб је успео да изједначи у серији на 2:2 и да се избори за пету утакмицу која ће бити на програму у петак у Москви.

„Армејци“ су у финишу регуларног дела меча имали два поена заостатка, међутим Виталиј Фридзон је погодио за дистанце и донео продужетак, а победник је одлучен слободним бацањима Димитриса Дијамантидиса у финишу додатног времена.

Екипе су равномерно поделиле мини победе по четвртинама, Панатинаикос је добио прву, трећу, као и продужетак, док је руски тим био сигурнији у парним периодима.

Прилику да изједначи и одведе утакмицу у нови продужетак имао је Сони Вимс, умало је погодио полагање под фаулом, али је потом промашио друго слободно бацање.

Дијамантидис је умало постао трагичар, ухватио је, али и потом испустио лопту, ЦСКА је имао две секунде на располагању за последњи шут, али је Вимс при пријему нагазио аут линију.

Најефикаснији у победничком тиму био је Јонас Мачулис са 15 поена, Стефан Лазме је додао 14, а Џејмс Гист 12.

На другој страни сјајан био Владимир Мицов, за нешто више од 38 минута убацио је 15 поена уз пет скокова, Сони Вимс је додао 14, а капитен репрезентације Србије Ненад Крстић одиграо је свега нешто мање од 13 минута и за то време уписао само један поен са линије слободних бацања уз четири скока.

Одлучујући меч је на програму у петак у Москви од 18.00.

Коментари / 0

Оставите коментар