Свјетска лига: Србија са 25 играча

Селектор одбојкаша Србије саопштио је имена 22 играча који ће ове године наступати у 25. издању Светске лиге.

Остали спортови 25.04.2012 | 09:38
Свјетска лига: Србија са 25 играча

Мушка одбојкашка репрезентација Србије крајем маја започеће такмичење у Светској лиги. Изабраницима селектора Игора Колаковића то ће бити 17. пут да наступају у том такмичењу.
Колаковић је саопштио тим на који рачуна ове године, а који броји 22 играча.

На списку су:

ТЕХНИЧАРИ: Алекса Брђовић, Никола Јововић, Владо Петковић и Михајло Митић, КОРЕКТОРИ: Александар Атанасијевић, Душан Петковић и Саша Старовић, ЛИБЕРА: Никола Росић и Невен Мајсторовић, БЛОКЕРИ: Драган Станковић, Марко Подрашчанин, Срећко Лисинац, Александар Околић, Петар Крсмановић и Дејан Радић, ПРИМАЧИ: Милош Никић, Никола Ковачевић, Немања Петрић, Марко Ивовић, Урош Ковачевић, Филип Стоиловић и Милан Катић.

Србија ће наступати у групи Б са Русијом, Бугарском и САД и све утакмице као домаћин играће петком и недељом од 20 часова. Први противник биће јој актулени олимпијски шампион, Русија, коју ће угостити 30. маја у Нишу, а затим и 1. јуна у Београду.

У групи А играће Бразил, Италија, Пољска и Иран.

У другој дивизији, у групи Ц наступаће Белгија, Канада, Аустралија и Финска, у групи Д Аргентина, Немачка, Француска и Јапан, док ће групу Е Чинити Холандија, Кореја, Португалија и Чешка.

У трећој дивизији, у групи Ф налазе се Тунис, Турска, Куба и Мексико, док су у групу Г смештени Кина, Порторико, Шпанија и Словачка.

Финални турнир Светске лиге биће одигран од 16. до 20. јула у Фиренци, а на њему ће учетсвовати шест репрезентација. Пласман ће уз домаћина Италију изборити по две екипе из А и Б групе, као и победник Финалног турнира ИИ дивизије (11 - 13. јул), на коме ће играти организатор и победници група (Ц,Д и Е).

Коментари / 0

Оставите коментар