Гигс преузео "Ђаволе"

Легендарни фудбалер Манчестер Јунајтеда Рајан Гигс у понедељак је преузео вођење ‘црвених ђавола’, а у раду ће му помагати бивши саиграчи.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Гигс преузео "Ђаволе"

Гигс је именован за привременог менаџера Јунајтеда после отказа који је уручен Дејвиду Мојесу, а одмах је било познато да ће му у раду помагати Ники Бат и Фил Невил. Њима се у уторак придружио и Пол Сколс.

Именовање Велшанина за менаџера не значи да је он завршио каријеру, али је пред њим сада веома тежак посао да Јунајтед одведе у Европу наредне године. ‘Црвени ђаволи’ тренутно држе седмо место на табели Премијер лиге, а шестопласирани Тотенхем, који држи последње место које води у Лигу Европе, има шест бодова више и утакмицу мање. До краја сезоне остало је још три кола.

Гигсово именовање за привременог менаџера изазвало је одушевљење међу навијачима Јунајтеда. Међутим, медији истичу да он није међу кандидатима за стално решење, већ да челници ‘црвених ђавола’ желе много искуснијег менаџера који ће их извући из тренутне ситуације.

Свакако, у клубу се надају да ће Гигс остати у стручном штабу када се именује стална Мојесова замена, али да ће ипак одлука бити на његовом наследнику.

Још пре него што је Мојесу уручен отказ као потенцијални наследници помињали су се Јирген Клоп и Луј ван Гал, а тој листи се придружио и Карло Анчелоти. Клоп је већ рекао да остаје веран Борусији из Дортмунда, Анчелоти има уговор са Реалом, док је од њих тројице једино слободан Ван Гал, али тек после Светског првенства у Бразилу, када му истекне уговор са репрезентацијом Холандије.

Коментари / 0

Оставите коментар