ОХР не може поништити одлуку!? (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да високи представник у БиХ не може поништити Одлуку Владе Српске о пребивалишту, ма колико то призивале странке из Федерције БиХ.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
ОХР не може поништити одлуку!? (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић изјавио је данас у Бањалуци да су бошњачке странке у Парламенту БиХ онемогућиле доношење Yакона о пребивалишту и боравишту.

Српски члан Предсједништва БиХ, Небојша Радмановић, рекао је да су осуде које стижу из Федерације БиХ врло нереалне. Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске, међутим, покренуо је витални национални интререс на ентитетски Закон о држављанству.

Не прихватамо никакву интервенцију ОХР-а, ово је добра одлука, усмјерена првенствено на безбједносни аспект, те увођење реда у свим областима, а ово друштво је превазишло институцију ОХР-а, одговара Жељка Цвијановић на позиве из Федерације БиХ упућене Валентину Инцку, од којег траже да реагује у вези са одлуком Владе Републике Српске о пребивалишту.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске оцјењује да цијела прича о пребивалишту и боравишту има генезу у блокади Парламента БиХ.

За српског члана Предсједништва БиХ осуде и захтјеви из Федерације БиХ су нереални и представљају својеврстан увод у анархију.

У међувремену, Клуб Бошњака у Вијећу народа Републике Српске је покренуо витални национални интерес на ентитетски Закон о држављанству, односно на његових 5 чланова који се тичу пребивалишта.

Странка демократске акције је најавила да ће посредством својих представника у институцијама власти искористити сва легитимна средства да спријечи ступање на снагу Одлуке Владе Републике Српске у вези са пријавом и одјавом пребивалишта. У СДА очекују од високог представника у БиХ да наведену одлуку одмах суспендује, у складу са својим обавезама и надлежностима.

БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ЛАНМИ

22.04.2014 16:17

ПАПАГАЈИ ПОНАВЉАЈУ РИЈЕЧИ ГАЗДЕ.. САДА ЋЕ ПРИЧАТИ ДА НАМ ХОЋЕ СРПСКУ ДА УКИНУ И САМО ОНИ МОГУ ДА НАС СПАСЕ.А у рату народу шверцали цигаре па мисле да још пушимо ту причу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија у априлу

22.04.2014 17:51

Ма, јок бре сад ће да нападну опозицију да је наговорила оног несрећника Инцка да укине ово. Стварно не знам да ли је ико у овој власти свјестан да у Сарајеву морамо бити сви ко један, а не да им свака друга буде да је опозиција издајничка??? Како мисле да бране интерес Републике Српске? Тако што ће да нападају за издају сваког ко мисли другачије од њих? Чак и сада када ваљда сви мислимо исто, опет испадоше ови други пробосанци, малтене вехабије. Еее, мој Баја... Штета, имао си подршку за шта си хтио и све си прокоцкао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гледано са стране

22.04.2014 18:37

Било би правно исправно да за сва лица која су прошла и ранијих година пријављена на непостојећој адреси или више од две породице на истој адреси поништите издате личне карте, јер на позив неће доћи ни вратити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

22.04.2014 19:43

ПОВРЕДА НАДЛЕЖНОСТИ И птицама на грани је јасно да РС нема надлежност кад су у питању лична документа (ЛК,Пасош,Воз.дозвола итд) Ти документи се издају на нивоу државе и закон за ту област доноси Парламент БиХ. Ово што Милокрад ради је увођење анархије која ће се РС одбити о главу. Ми сви знамо крајни резултат тога. Ову одлуку Владе или ће поништити Уставни суд или ће је сам Милокрад поништити као што је поништио и закључке или ће му је ОХР поништити. Милокрад је на прагу да још један пут сам себи опали шамарчину ал' онако поштенски. Милокрад покушава на све начине да српски народ уведе у конфронтацију са целим светом. Он очајнички тражи подршку српског народа који му је окренуо леђа. Човек из дана у дан покушава да сам себе спасе. Ако не добије изборе њему се зна "РОБИЈА". Ја мислим да би Милокрад сад да се пита покренуо рат само да не одговара за криминал који је учинио српском народу кога је довео на руб пропасти јада чемера и невиђене беде. Милокраде, путоваћеш Игумане!

ОДГОВОРИТЕ
Name

постењацина..

22.04.2014 21:03

Докле висе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доле Влада

22.04.2014 21:08

Људи сви лике ко је за промјене,да виде мисеви колико нас има!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ема

22.04.2014 22:07

Све ми се више чини да је она он. Још када проговори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

еxса

22.04.2014 23:20

Ко тебе јадна Зељка пита??? У тебе се не мозе гледати колико си рузна а јос мање слусати колико си глупа. Американци су намјерно довели Додика на цело србског ентитета да показу да у БХ ентитети нису потребни јер су схватили да су ентитети и кантони и њиховим институцијама извор корупције у вец ратом разореној и сиромасној БХ. Својим сировим,неуким и балван понасањем Додик је био идеалан Америма за тај посао, и он це РС као награду коју су Срби добили у рату и Дејтону ускоро да укине. Закон о пребивалисту је његов покусај да намјести изборе у РС. Смјенимо Додика,сацувајмо РС и премјестимо престоницу из БЛ у Бјељину!

ОДГОВОРИТЕ
Name

баба рога

23.04.2014 00:45

Браво браво Зељкице бицес примљена у Бајине пионире све знас ти си дјак генерације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОС

23.04.2014 06:20

Мозете како хоцете ал нецете докле хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вожд

23.04.2014 07:53

Баја и његова клика би то највише вољели јер би им то био савршен изговор како ми не можемо живјети под ОХР-ом. Нису Срби и странци наивни колико то Баја себи умишља. Њему треба хомогенизација народа како би се показао као заштитник и спасилац РС која је и без његовог вристања неупитна категорија у БиХ, дакле постоји и постојаће и у будућем времену..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пеђа #16

23.04.2014 09:20

Гле Цвијановићке к'о Гравесен кад је играо у Реалу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

24.04.2014 08:15

Може може, љепотице наша, живи били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@јадиковке

24.04.2014 08:25

глупости Гаврила Принципа коментар су сувишни било чему али да ти појасним -на нивоу државе нису документа него на нивоу ентитета,,ентитетско држављанство уставна категорија такође и ентитетско место пребивалишта уставна категорија и изборни уставни закон је ентитетски-доказ подељено Брчко дистрикт избори пола гласа за федерални пола за српски парламент,,на нивоу државе нису надлежности локалне самоуправе нити полицијска управа самим тим ни документа која се траже за полицијску провјеру,овде се ради о провјери лажних пријава и уређује се законски пропис не за стицање држављанства ентитета него за пријаву места боравка дакле нема везе са уставом нити са избјеглицама анекс 7 говори о неспречавању повратника а не о недозвољавању повратка повратницима сада треба поставит питање до кад ће тај повратак трајат за Србе у Федерацији је завршен али за повратак у Српску неће вероватно никада документи су на нивоу БиХ који то пасош издају ентитети и кантони погледај печате, личну издају исто тако возачку исто сад ми молим те сем заједничких корица на пасошу објасни шта је то државно ,,ЕНТИТЕТСКОМ ДРЖАВЉАНСТВУ ЈЕ ПРИДОДАТО ДРЖАВЉАНСТВО БИХ-УСТАВ,,мислиш на таблице па нису ни оне за Федерацију су одређени бројеви једни а за Републику Српску су други бројеви ,,БИХ ЈЕ ДВА СИСТЕМА ОДВОЈЕНА СА ЗАЈЕДНИЧКОМ КООРДИНАЦИЈОМ НА ДОБРОВОЉНОЈ ОСНОВИ-БИХ ЈЕ САСТАВЉЕНА,САСТАВЉЕНА,САСТАВЉЕНА-ОД ДВА ЕНТИТЕТА И ТРИ РАВНОПРАВНА НАРОДА,,УСТАВ је то прописао

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВОЖД

24.04.2014 08:26

Жељка, они нас могу све преселити на сјеверни пол ако је то њима у интересу. Ви из СНСД им продужавате фитиљ својим небулозама и дајете алиби за останак на овим просторима. Владајте се по начелима демократије и онда ће прича бити сасвим другачија..

ОДГОВОРИТЕ