Magazin opet ostaje bez pevačice, nastavlja solo karijeru!

Jedna od najpoznatijih i najpopularnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije je Magazin. Na sceni je od 1979., a tokom godina se u njoj promenilo čak pet pevačica. Ljiljana Nikolovska, Danijela Martinović, Jelena Rozga, Ivana Kovač bili su slavuji ove splitske grupe. Njihova sadašnja, ali i najdugovečnija pevačica, Andrea Šušnjara, najavila je odlazak krajem leta, a od jeseni započinje solo karijeru.

Zabava 26.06.2024 | 17:04
Magazin opet ostaje bez pevačice, nastavlja solo karijeru!

- S Tončijem Huljićem sam dogovorila nastavak naše saradnje, nastaviće da mi piše pesme - rekla je za Slobodnu Dalmaciju.

Dodala je kako će na jesen izdati novu pesmu, pod svojim imenom i prezimenom. Do tada ima dogovorene nastupe s Magazinom koje će odraditi.

Šušnjara je u Magazinu provela 14 godina, a njene prethodnice znatno manje.

Andrea ŠušnjaraFOTO: PRINTSKRIN/INSTAGRAM

Nikolovksa je pevala od 1983. do 1990., Danijela Martinović do 1996., Rozga narednih 10 i po godina, a nakon nje narednih četiri godine Ivana Kovač.

Pevale su hitove Tončija i Vekoslave Huljić. Glas Ljiljane Nikolovske čuje se u baladama kao što su "Ljube se dobri, loši, zli", "Piši mi", "Put putujem", "Tamara" i "Suze krijem, one padaju" do hitova koji svojim ritmom pozivaju na ples, "Kokolo", "Rano ranije", "Sve bi seke ljubile mornare", "Oko moje sanjivo"...

U Danijelinom razdoblju nastali su hitovi "Došlo vrijeme", "Svileni", kasnije je Rozga pevala "Opijum", "Minut srca tvog"... Kovač je snimila hitove "Koma" i "Care... Zoveš kad je teško"... A Šušnjara peva o "Sijamski blizancima".

(Kurir/24sata.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar